Anlık Bildirim

Evcil hayvan satışları internetten yapılacak

Hayvan hakları ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Kanun taslağındaki düzenlemenin yasallaşması halinde pet shoplarda hayvan satışı yapılması yasaklanacak, satışlar internet ortamında yapılacak.

Evcil hayvan satışları internetten yapılacak Tam Boyutta Gör

Türkiye’deki hayvanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için yasal düzenlemeler hazırlanıyor. Hayvan Hakları kanun taslağında evcil hayvan satış dükkanları (pet shop) hakkında değişikliklerin bulunduğu bir bölüm bulunuyor.

Taslaktaki madde Meclis’ten geçerse pet shop’larda hayvan satışı bitecek. Evcil hayvan satışlarının internet üzerinden yapılması planlanıyor. Pet shop dükkanlarındaki satılık hayvanlar bazen aylarca dükkanda bekleyebiliyor. Doğal ortamından uzaklaştırılan ve sevgiden uzakta kalan bu hayvanların mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.

Hayvanlar doğal ortamında yaşamaya devam ederken satıcı tarafından hayvanın fotoğrafları ve bilgileri satıcı internete yüklenecek. Müşteriler, bu bilgileri inceleyip almaya karar verirseirse internet üzerinden alım gerçekleştirecek. Satıcı, hayvanı doğal ortamından getirip sahibine teslim edecek.

Hayvan Hakları kanunu ile birlikte hayvanlara zarar verenlere ciddi yaptırımlar geliyor. Adalar’daki fayton soruna ilişkin düzenlemeler geliyor. Belediye bütçelerinin belirli bir bölümün hayvanları korumaya harcanması için zorunluluk getiriliyor. Evcil hayvanını sokağa atanlara da ciddi yaptırım getiriliyor. Hayvan Hakları kanununun içeriği hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Yasallaşan kanunda bu maddeler bulunmayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17606 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
evcil hayvan, pet shop ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim