Anlık Bildirim

Exynos 2200 önceki nesli çok zor geçiyor

Exynos 2200 yonga seti büyük iddialara rağmen etkileyici bir tanıtıma sahne olmadı. Samsung’un henüz yonga setini performansı konusunda tatmin olmadığı ifade ediliyor. 

Exynos 2200

Samsung’un AMD ortaklığında ve büyük yatırımlarla hayata geçirdiği Eyxnos 2200 yonga setinin büyük ses getirmesi bekleniyordu ancak bu olmadı. Özel bir etkinliği de iptal eden Samsung’un hayal kırıklığı yaşadığı belirtiliyor.

Exynos 2200 performansı nasıl?

Cortex-X2 ve Cortex-A710 gibi en yeni nesil çekirdek mimarilarine sahip olan Exynos 2200 yonga seti RDNA 2 grafikleri ile çok merak ediliyordu. Apple A15’i bile geride bıraktığına dair  ve artık tüm Samsung cihazlarında tek yonga olarak kullanılacağına dair iddialar vardı.

Ne yazık ki Exynos 2200 henüz beklenen seviyede değil. Exynos 2100 yonga setine göre işlemci tarafında yüzde 5, grafik tarafında ise yüzde 17 civarında bir artış olduğu belirtilmiş. Dizüstü dünyasını da hedeflediği düşünüldüğünde bu rakamlar pek iç açıcı değil.

Samsung’un ısınma endişeleri nedeniyle saat frekanslarını önceki nesle göre bir miktar düşürdüğü de belirtilmiş. Yapay zekâ performansı ise yüzde 115 gibi bir artış göstermiş.

Samsung tarafından henüz net detaylar verilmiş değil ve bu büyük yatırım neden bu kadar geri plana itildi bilinmiyor. Yazılım taraflı optimizasyonlar şüphesiz gelecektir ancak Samsung da henüz yeni projesinden emin değil gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim