Anlık Bildirim

Facebook'dan yeni mesajlaşma sistemi ve @facebook.com uzantılı mail servisi

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook; artık sıradan bir sosyal ağ olmaktan çıkıp, insanların kolayca iletişim kurmalarına imkan veren bir site olmaya hazırlanıyor. Nasıl mı ? Bugün düzenlenen özel etkinlikte tanıtılan mesaj sistemi ile...

Facebook'un yeni Modern Mesajlaşma Sistemi için Facebook mesajlarını, kısa mesajları, anlık mesajları, e-mailleri bir araya toplayan birleştirilmiş mesajlaşma sistemi diyebiliriz. İletişim kurmak istediğiniz kişiye hangi kanal üzerinden ulaşmak istediğinize karar veriyorsunuz; SMS'le, anlık mesajlaşma ile, elektronik postayla ya da mesaj ile. Siz hangi seçimi yaparsamız yapın gönderdiğiniz iletiler karşı taraf için en uygun şekilde ona iletiliyor. Bu sistem sayesinde; kiminle ne şekilde iletişim kurmanız gerektiğini düşünmenize gerek kalmıyor. Gönderdiğiniz bütün mesajlar hangi kanalla gönderilmiş olursa olsun tek bir yerde toplanıyor, bu sayede arkadaşınızla yaptığınız bütün konuşmalara istediğiniz an ulaşabiliyorsunuz. Fakat belirtmekte fayda var; Facebook'un yeni mesajlaşma sistemindeki mesajlar elektronik postalardan çok anlık mesajları andırıyor çünkü kullanıcıların mesajlarını yazıp gönder demeleri yetiyor; mesajlarda elektronik postalarda yer alan konu, cc ya da bcc satırları bulunmuyor.

Facebook, ayrıca, isteyen kullanıcılarına @facebook.com uzantılı mail adresi temin etmeye de başlayacak. Geçtiğimiz günler de fb.com'u satın aldığı da ortaya çıkan şirket, çalışanlarına @fb.com'lu mail adresi vererek; kullanıcılarıyla çalışanlarını ayırt edecek.

Tanıtımda sahneye çıkan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, gençlerin elektronik postalar üzerinden değil daha çok Facebook ve SMS kanalları üzerinde iletişim kurduğunu; ve iletişimin zamanla anlık mesajlaşmaya doğru yol aldığını dile getirdi.

Facebook, Modern Mesajlaşma Sistemi dediği sistemiyle @facebook.com'lu mail servisini önümüzdeki dönemde hayata geçirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32486 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sosyal ağ, mesajlaşma ve facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim