Anlık Bildirim

Sağlık Bakanı Koca Sinovac şirketini Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir video konferans görüşmesiyle geçtiğimiz aylar boyunca Türkiye'ye aşı gönderen Çinli Sinovac şirketini, Türkiye'de üretim ve dağıtım yapması için davet etti.

Fahrettin Koca Sinovac şirketini yatırım için davet etti Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye'ye bir süredir aşı gönderen Çinli Sinovac şirketi yetkililerini Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti. Bu davet şirketin aşı üretimini Türkiye içerisinde yapmasını içeriyor. 

Pandeminin küresel düzeyde etki gösterdiği süreçte Çinli Sinovac şirketi, aşı geliştiricilerinin ilk başında yer almıştı. Bu yılın başlarından beridir de, duraklamalı olsa da, Türkiye'ye aşı satıyor. Bundan sonra aşı üretiminin de buraya taşınması fikri Sağlık Bakanlığınca mantıklı bulunmuş olacak ki Bakan Koca resmen Sinovac şirketini Tükiye'ye davet etti. Davet karşısında Çinli şirket yetkilileri acilen üretim ve dağıtım kapasitesini nasıl yerelleştireceklerinin çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. 

Sinovac yetkilileri hızlı bir şekilde teknik ekip oluşturacaklarını ve ekibi, bu pazartesi Türkiye'ye göndereceklerinin müjdesini verdi. Bunun yanında Bakan Koca açıklamasında halihazırda 3. faz çalışmalarını gerçekleştiren yerli inaktif aşılarının ilerleyen zamanlarda başka ülkelere ihraç edilebilmesi için uluslararası işbirliğinin önemli olduğunun altını çizdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8293 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, covid19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim