Anlık Bildirim

Firefox 95 ile tarayıcı, kötü amaçlı yazılıma karşı daha güvenli hale geliyor

Mozilla, Firefox 95 ile getirdiği RLBox adındaki teknoloji sayesinde tarayıcıyı kötü amaçlı yazılımlara karşı daha güvenli hale getiriyor. Firefox 95, kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Firefox, RLBox ile daha güvenli bir tarayıcı oluyor

Mozilla, Firefox 95 ile RLBox adlı yeni bir korumalı alan teknolojisi getiriyor. Şirket, yeni teknoloji sayesinde tarayıcıyı güvenli hale getirmek için potansiyel olarak hatalı kodu izole etmeyi kolay ve verimli hale getirildiğini ve bazı durumlarda sıfır gün güvenlik açıklarının bile Firefox'taki kullanıcılar için tehdit oluşturmayacağını söylüyor.

RLBox ile Firefox daha güvenli olacak

Mozilla, California San Diego Üniversitesi ve Texas Üniversitesi ile işbirliği içinde geliştirdiği yeni teknolojiyi yaklaşık 2 yıldır test ediyor ve teknoloji üzerinde iyileştirmeler yapıyor. Birçok modern tarayıcı, kötü amaçlı yazılımlardan kullanıcıları korumak için korumalı alan kullanıyorlar ancak bu kesin çözüm sunmuyor.

Firefox, RLBox korumalı alan teknolojisinde bir işlemi WebAssembly'de derliyor ve ardından onu yerel koda dönüştürüyor. Şirket bu yaklaşımın, kodun bir programın farklı bölümleri arasında geçiş yapmasını engellemesi ve sistem belleğin belirli alanlarına erişimi sınırlaması gibi iki önemli avantaj sunduğunu söylüyor.

Firefox 95 ile birlikte Graphite yazı tipi oluşturma motoru, Hunspell yazım denetleyicisi, Ogg multimedya kapsayıcı biçimi, Expat XML ayrıştırıcısı ve Woff2 web yazı tipi sıkıştırma biçimi olmak üzere modüller izole ediliyor. Mozilla bunun, bu alt bileşenlerden herhangi birindeki sıfır gün güvenlik açığı bile Firefox için bir tehdit oluşturmayacağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim