Anlık Bildirim

Firefox tarayıcısı 15 yaşında

Popüler web tarayıcılarından biri olan Mozilla Firefox bundan tam 15 yıl önce hayatımıza girmişti. İşte Netscape Navigator'dan bayrağı devralan tarayıcının kısa bir öyküsü.

Firefox tarayıcısı 15 yaşında Tam Boyutta Gör

Firefox'u kullanmasanız bile mutlaka varlığından haberdarsınızdır. Popüler web tarayıcısı 15'inci yaşını kutluyor. Firefox'un 1.0 numaralı ilk sürümü 9 Kasım 2004 tarihinde, yani bundan tam 15 yıl önce hayatımıza girmişti.

Tarayıcının “Phoenix” adlı ilk halka açık sürümü ise 2002'nin Eylül ayında yayınlandı. Aslına bakılırsa Firefox'un geçmişi daha da eskiye dayanıyor. Zira 1994'te çıkan Netscape Navigator'ın halefi olarak kabul edildiğini belirtelim.

Tarayıcı pazarında önemli bir yere geldi

Mozilla Firefox zaman içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesi kazanarak tarayıcı pazarında kendisine hatırı sayılır bir yer edinmeyi başardı. Ayrıca şu anda aktif olarak gelişmeye devam ediyor.

Firefox, kısa bir süre önce Alman Siber Güvenlik Ajansı tarafından, asgari güvenlik gereksinimlerini karşılayan tek tarayıcı olarak gösterildi. Teste Google Chrome 76, Microsoft Internet Explorer 11 ve Microsoft Edge 44 de katılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3920 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
3 etiket daha tarayıcı 15 yaş Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim