Anlık Bildirim

Firefox tarayıcısı büyük bir tasarım güncellemesi aldı

Mozilla, popüler internet tarayıcılarından biri olan Firefox'u baştan aşağı yeniledi ve tarayıcı hem masaüstü hem mobil sürümlerde yeni bir tasarıma kavuştu.

 

Mozilla geliştiricileri, kullanıcı tercihlerini dikkate alarak Firefox tarayıcısının yeni sürümünün tasarımında bir dizi büyük değişiklik yaptı. Yenilikler sadece simgelerin şeklini değil, aynı zamanda arayüzün yapısını ve varsayılan gizlilik ayarlarını da etkiledi.

Şirket, Proton adlı yeni bir tasarım oluştururken, uygulamanın temel özelliklerinin kullanımına ilişkin istatistiklere güvendi. Özellikle, Firefox ile çalışırken tıklamaların ortalama %43'ünün sekmeler alanına, %33'ünün adres çubuğuna ve yaklaşık %5'inin yer imleri çubuğuna yapıldığı biliniyordu. Bu verilere dayanarak, birçok arayüz öğesi değiştirildi veya kaldırıldı.

Firefox yenilendi Tam Boyutta Gör

İşlevlere erişim kolaylaştı

Yeniden tasarım, sık kullanılan işlevlere erişim kolaylığı için öğelerin sırası değiştirilen hem ana hem de bağlam menülerinin gezinme simgelerine ve öğelerine odaklanıyor. Etkin sekmeler artık arka planla birleşmez ve tarayıcı bunları yuvarlatılmış köşeler kullanarak vurgular. Aynı zamanda, arka plan sekmeleri boşluklarla ayrılmaz ve yalnızca üzerine gelindiğinde vurgulanır.

Ayrıca geliştiriciler, kullanıcı verilerinin gizlilik düzeyini artırmak için yerleşik tarayıcı araçları setini değiştirdi. Özellikle, artık özel tarama modunda, izlemeye karşı koruma (çerezlerin toplanması) varsayılan olarak etkin.

Firefox yenilendi Tam Boyutta Gör

Bir diğer önemli değişiklik, geliştiricilere göre daha bilgilendirici hale gelen yeni toast bildirimleri uygulaması. Son olarak da tarayıcı renk paletinin tamamen yeniden tasarlandığını belirtelim.

Firefox 89, geliştiricinin resmi web sitesinde indirilebilir durumda. Ayrıca mevcut sürümü tarayıcı ayarları menüsünden de güncelleyebilirsiniz (Ayarlar - Yardım - Firefox Hakkında).

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13285 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
3 etiket daha Yazılım Diğer Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim