Anlık Bildirim

Ford, elektrikli otomobil sahipleri için benzin kokulu parfüm üretti

Elektrikli otomobile geçiş yapan sürücülerin büyük bir bölümü benzin kokusunu özlüyor. Ford, içten yanmalı motorların kendine has kokusunu hatırlatan benzin kokulu bir parfüm üretti.

Ford, benzin kokulu parfüm üretti Tam Boyutta Gör

ABD'li otomotiv devi Ford tamamen elektrikli yeni Mustang Mach-E GT ve içten yanmalı motorların kendine has kokusunu özleyen diğer elektrikli otomobil sahipleri için bir parfüm üretti. Mach-Eau olarak adlandırılan parfüm, benzin kokusunu çağrıştırıyor.

Şirketin yaptığı ankete göre her beş sürücüden biri elektrikli araca geçtikten sonra en çok özleyecekleri şeyin "benzin kokusu" olduğunu söyledi. Katılımcıların neredeyse %70'i ise benzin kokusuna "bir ölçüde" özlem duyacaklarını ifade ediyor.

Ford, benzin kokulu parfüm üretti Tam Boyutta Gör

Benzin, hem şarap, hem de peynirden daha popüler bir koku ve neredeyse yeni kitap kokusu kadar seviliyor. Mach-Eau elbette ki sadece benzin gibi kokmuyor. Formülünde, herkesin burnuna hoş gelebilecek farklı bileşenler de var.

Olfiction ile birlikte tasarlandı

Parfüm, ünlü koku danışmanlık şirketi Olfiction iş birliğiyle oluşturuldu. Koku tasarlanırken otomobilin iç kısmından, motorundan ve benzinden yayılan kimyasallar incelendi.

Ford, benzin kokulu parfüm üretti Tam Boyutta Gör

Kullanılan maddeler arasında benzaldehit (arabanın içinden yayılan badem benzeri bir koku), para-cresol (lastiklerin kauçuksu kokusunu anımsatan), mavi zencefil, lavanta, sardunya ve sandal ağacı bulunuyor. Ayrıca, Mustang mirasının altını çizmek için atları hatırlatan bir hayvansı unsur da dahil edildi.

Ford, parfümü geçen hafta sonu İngiltere'deki Goodwood Hız Festivali'nde tanıttı. Mach-Eau perakende olarak satılmayacak. Muhtemelen sadece Mustang Mach-E GT müşterilerine hediye edilecek ve promosyon amaçlı kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8060 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, araba ve
4 etiket daha araç benzin parfüm koku
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim