Anlık Bildirim

Ford, çip kıtlığı yüzünden 8 fabrikasında üretimi durduruyor

Çip krizi otomobil üreticilerini sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Ford, yarı iletken tedarik sorunları nedeniyle sekiz fabrikasında üretimi durduracak veya ciddi ölçüde azaltacak.

Ford, çip kıtlığı yüzünden 8 fabrikasında üretimi durduruyor Tam Boyutta Gör

Ford Motor Company, çip krizi nedeniyle önümüzdeki hafta ABD, Meksika ve Kanada'daki sekiz fabrikasında üretimi askıya almayı veya önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. Otomobil üreticisi daha önce yarı iletken tedarik sıkıntısının mevcut çeyrekte araç satışlarında azalmaya yol açacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Kararın 7 Şubat'ta yürürlüğe gireceği bildiriliyor. Michigan, Chicago ve Cuautitlán fabrikalarında üretim askıya alınacak. Kansas City'de şirketin ABD'deki en popüler kamyonetlerinden biri olan ve şirket için önemli bir kâr getiren F-150 modelinin üretimi durdurulacak, Transit montajı tek vardiyada yapılacak.

Ford, çip kıtlığı yüzünden 8 fabrikasında üretimi durduruyor Tam Boyutta Gör

ABD Ticaret Bakanlığı: Çip sıkıntısı devam edecek

Dearborn, Kentucky ve Louisville'deki tesisler de tek vardiyada veya azaltılmış bir programda çalışacak. Kanada'daki Oakville fabrikasında ise fazla mesainin kaldırılacağı bildiriliyor. ABD Ticaret Bakanlığı, çip tedariği konusundaki sıkıntının 2022'nin kinci yarısına kadar devam edeceğini düşünüyor. Ocak sonunda yayınlanan raporda sorunun gelecek 6 ay içinde çözüleceğinin öngörülmediği bildirilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4184 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim