Anlık Bildirim

Formula 1'e futboldakine benzer bir VAR sistemi geliyor

FIA, Abu Dhabi Grand Prix'sinde yaşanan olayların bir daha tekrarlanmaması için Formula 1'de futboldaki VAR sistemine benzer bir "Sanal Yarış Kontrol Odası" oluşturulacağını duyurdu.

Formula 1'e futboldakine benzer bir VAR sistemi geliyor Tam Boyutta Gör

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem, Abu Dabi Grand Prix olaylarıyla ilgili soruşturmanın ardından resmi bir açıklama yaptı. Deneyimli yönetici, Formula 1 yarış yönetim yapısında bir değişiklik olduğunu duyurdu.

Yapılan sunumda, Formula 1 için futbolda kullanılan VAR sistemine benzer bir "Sanal Yarış Kontrol Odası" oluşturulacağı açıklandı. FIA ofislerinden birinde yer alacak bu birim, kuralların doğru bir şekilde uygulanması için en modern teknolojik araçları kullanarak yarış direktörü ile gerçek zamanlı iletişim kuracak.

Formula 1'e futboldakine benzer bir VAR sistemi geliyor Tam Boyutta Gör

Telsiz konuşmaları TV'de yayınlanmayacak

Bunun haricinde yarış direktörünü baskıdan korumak ve sakince karar vermesini sağlamak için takımlar ve F1 yarış yetkilileri arasındaki telsiz konuşmaları artık televizyonlardan canlı yayınlanmayacak. FIA bu yeni kararları geçen sezonki Abu Dhabi Grand Prix'sinin tartışmalı bitişinin ardından aldı.

Nefesleri kesen Abu Dabi Grand Prix'sinde, yarış direktörü Michael Masi'nin kararları ve takım yetkilileriyle yaptığı görüşmeler gündem olmuştu. Masi'nin artık yarış direktörlüğü görevini sürdürmeyeceği, kendisine FIA içinde yeni bir görev teklif edileceği de detaylar arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim