Anlık Bildirim

iPhone üreticisi Foxconn'un elektrikli araçlar için Suudi Arabistan'la görüştüğü belirtiliyor

Petrol zengini Suudi Arabistan, ekonomisini çeşitlendirmek için elektrikli araç pazarına ağırlık veriyor. Bunun için Foxconn ile görüşüldüğü, yıl bitmeden anlaşmaya varılacağı belirtiliyor.

Foxconn ve Suudi Arabistan'dan elektrikli araçlar için iş birliği Tam Boyutta Gör

Elektrikli araç pazarında işler ilginçleşiyor. Köklü otomotiv devlerinin yanında teknoloji şirketleri de pastadan pay almaya çalışıyor. Bu konuda daha önce atılımda bulunan Foxconn'un şimdi de elektrikli araç üretimi için Suudi Arabistan ile görüştüğü belirtiliyor.

Konu henüz resmiyet kazanmış değil ancak kaynaklar iki taraf arasındaki anlaşmanın yıl bitmeden sağlanacağının altını çiziyor. Buna göre, Suudi Arabistan'ın Varlık Fonu, Velocity adında yeni bir şirket kuracak. Bu şirket de Foxconn ile yapılacak ortaklığın çoğunluk hissedarı olacak.

Suudi Arabistan'ın Varlık Fonu halihazırda 450 milyar dolarlık bir varlığı yönetiyor ve elektrikli araç pazarına giriş yaparak petrol zengini ülkenin ekonomisini çeşitlendirmek istiyor. Bu kapsamda iPhone üreticisi Foxconn'un da Suudi Arabistan'da üretilecek elektrikli araçlar için yazılım, elektronikler ve elektrik mimarisi konusunda destek sağlayacağı söyleniyor. Foxconn ayrıca kurulacak ortaklığın azınlık hissedarı olacak.

Konuyla ilgili bir diğer bilgi de elektrikli araç üretimi için BMW'nin eski elektrikli araç mimarisinden yararlanılacağı yönünde. Zira Alman marka daha önce de platformlarını başka bir üreticinin kullanabilmesi için lisanslamıştı. Ancak dediğimiz gibi bunlar resmi bilgi değil. Anlaşma sağlanana kadar kararlarda değişiklik olabilir.

Suudi Arabistan ile yapılan görüşme Foxconn'un otomotiv dünyasına yönelik ilk adımı değil. Şirket, bundan iki hafta önce Model C, Model E ve Model T isimli araçlarının ön gösterimini yapmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim