Anlık Bildirim

Fragmanlarda aldatıcılığa son

Film yapımcılarının merak uyandırmak için fragmanlarda yaptığı aldatıcı sahneler mahkemelik oldu. Mahkeme fragmanların izleyici aldatmaması yönünde karar verdi. 
Fragman Tam Boyutta Gör
Fragman tanımı vizyona girmeden önce bir filmin çok da spoiler vermeden bazı önemli anlarını izleyiciye sunmaktır. Özellikle son yıllarda Marvel filmleri odaklı olmak üzere fragman konusunda büyük eleştiriler gelmeye başlamıştı.

İzleyicileri meraklandırmak ve sinemalara çekmek için sahnelerde karakterler yok ediliyor veya olmayan bir sahne fragmana ekleniyordu. Yani izleyici aldatılıyordu. Örneğin Morbius fragmanında Örümcek Adam posterine bir sahnede yer verilmesi büyük heyecan uyandırmış ancak filmin post-credit sahnelerinde bile böyle bir posterin olmadığı anlaşılmıştı. Bu konu da bir hayli eleştiri almıştı. ABD mahkemeleri buna bir dur dedi.

Fragmanlarda aldatıcılık olmayacak

2019 yılında vizyona giren Yesterday adlı filmde aktris Ana de Armas’ın rolü olmamasına rağmen fragmanda yer alması bu kez davalık oldu. ABD bölge mahkemesi fragmanlarda kesinlikle izleyiciyi aldatmaya yönelik sahneler olamayacağına yönelik karar verdi.

Yani bundan sonra fragmanda izlediği sahneler ile sinemada izlediği sahneler arasında aldatıcılık olduğunu düşündüğünde insanlar hakkını arayabilecekler. Özellikle Marvel ve Sony’nin gelecek filmlerinde fragmanlar artık aldatıcı olamayacak diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim