Anlık Bildirim

Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı

Fransız Total, Güneş enerjisi sektöründe dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen Adani Green Energy Limited'e 2.5 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör
Küresel çapta faaliyet gösteren petrol şirketlerinin yenilenebilir enerji çözümlerine yaptığı yatırım son dönemde artış göstermeye başladı. Fosil yakıtların yavaş yavaş yerini almaya başlayan güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımlarına yönelik önemli bir anlaşma haberi Fransız petrol devi Total SE’den geldi. Şirket, dünyanın en büyük güneş fotovoltaik çözümlerinin üreticisi Hindistan merkezli Adani Green Energy Limited’e yatırım yaptı.

Fransız şirket, Adani’nin %20’lik hissesi karşılığında tam 2.5 milyar dolar ödeyecek. Total, bu sayede Kovid-19 pandemisinin de etkisiyle ivme kazanan fosil yakıttan düşük karbon kaynaklarına geçiş sürecinde planladığı hedeflerine daha rahat ulaşmış olacak.

Bilindiği üzere petrol sektörünün büyük oyuncuları, BP ve Royal Dutch Shell gibi şirketler de son dönemde karbon emisyonlarını düşürmek adına yenilenebilir kaynaklara yatırım yapma kararı almıştı. Total’a baktığımızda ise şirketin geride bıraktığımız yıl yenilenebilir kaynaklara 2 milyar dolar yatırdığını görüyoruz. Şirket, 2030 yılına kadar ise yıllık yatırım bütçesinin %20’sini yani yılda 3 milyar doları yenilenebilir kaynaklara yatıracak.

Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Total’in Adani’ye yaptığı yatırım, şirkete dünyanın en büyük yenilenebilir enerji pazarlarından birinde söz sahibi olmasını sağlayacak. Adani’nin ülke çapında 54 güneş ve rüzgâr enerjisi projesi bulunuyor. Total, yapmış olduğu bu hamleyle şirketin 2025 yılı planı olan 35 gigawatt gücünde yenilenebilir enerji hedefine bir adım daha yaklaşacak. Şirketin geride bıraktığımız yıl, 7 gigawatt yenilenebilir enerji kapasitesi bulunuyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim