Anlık Bildirim

Valve'in sahibi Gabe Newell, Steam Deck fiyatını "acı verici" olarak tanımladı

Dün akşam saatlerinde tanıtılan Valve'in yeni taşınabilir oyun bilgisayarı Steam Deck, başlangıç fiyatı olarak 400 dolarlık bir fiyat etikete sahip. Gabe Newell fiyatın acı verici olduğunu söyledi.

Gabe Newell, Steam Deck fiyatını acı verici buluyor Tam Boyutta Gör

Steam ile tanıdığımız video oyun şirketi Valve, dün akşam saaatlerinde yeni taşınabilir oyun bilgisayarı Steam Deck'i duyurdu. Duyurunun ardından Valve patronu Gabe Newell, IGN ile bir röportaja katıldı. Röportajda cihaz hakkında konuşulurken Gabe Newell'ın fiyat hakkında söyledikleri ilgi çekti.

"Steam Deck Fiyatı Acı Verici"

Steam Deck'in üç farklı versiyonu bulunuyor. Bu versiyonlarının fiyatı sırayla 399, 529 ve 649 dolar. Aralarındaki en bariz fark ise daha hızlı ve büyük depolama. Özellikle 399 dolarlık fiyat yurt dışı basını tarafından "şaşırtıcı derecede makul" bir fiyat olarak tanımlandı. Elbette bizim ülkemiz bu konuya dahil değil, yeni nesil konsolların fiyatından çıkarım yaparak en az 5000 TL'ye çıkış yapacağını söyleyebiliriz. Ancak yurt dışındanki birçok basın ve oyuncu Steam Deck fiyatını makul buldu. Gabe Newell da bu fiyat hakkında açıklamalarda bulundu.

IGN ile konuşan Gabe Newell, bu konsol ile önceliklerinin en iyi performansı sergilemek olduğunu, bu yüzden fiyatın ikinci plana atıldığını ve bunun da acı verici olduğunu söyledi. Valve donanım direktörü Shreya Liu ise "Fiyatın çok önemli olduğunu biliyorduk. Bu yüzden en başından bu yana bunu göz önünde bulundurarak cihazı tasarladık ve bulunduğumuz fiyat notasına ulaşmak için çok çalıştık." dedi.

Steam Deck'in Aralık 2021'de çıkması bekleniyor. Bugün ön siparişe açılan cihaz ne yazık ki ülkemize ne zaman gelecek bilinmiyor. Ürün hakkında detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz. Ayrıca Steam Deck'in ilk görsellerini de aşağıdaki galeri bölümünde bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14514 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Steam Deck, Ev Elektroniği ve Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim