Anlık Bildirim

RDNA2 mimarili Exynos işlemciler, Galaxy A serisine de gelebilir

Galaxy S22 ile çıkış yapması beklenen Exynos 2200’ın, AMD’nin RDNA2 mimarisine sahip olması bekleniyor. Son yıllardakı en heyecanlı Exynos güncellemesi, Galaxy A serisi ile de buluşabilir.

Galaxy A serisi RDNA2 ile gelebilir Tam Boyutta Gör

2022 yılında Galaxy S22, Galaxy Tab S8 Ultra gibi cihazlarda kullanılması beklenen Exynos 2200’ın AMD’nin RDNA2 grafik mimarisine sahip olacağına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yüksek grafik performansı getirmesi beklenen Exynos 2200, Samsung’un tek RDNA2’li işlemcisi olmayabilir.

RDNA2, Galaxy A serisine de gelebilir

Sammobile’dan gelen bilgilere göre Samsung, orta sınıf için yeni bir Exynos işlemcisi tasarlıyor. Orta sınıf Exynos’un RDNA2 tabanlı 2 grafik işlem birine sahip olması bekleniyor. Exynos 2200’ın ise 4 grafik işlem birine sahip olması bekleniyor. Ancak Sammobile, kaynağın anonim olduğunu da belirtmiş. Ayrıca Exynos 2200’nin Oppo ve Xiaomi tarafından kullanılabileceği de belirtilmiş.

Galaxy A53 ve A73 bu işlemci ile gelebilir

Galaxy A serisinin en popüler üyelerinden olan A7x ve A5x, RDNA2 tabanlı Exynos işlemciye sahip olabilir. Galaxy A52 ve A72, bu sene içerisinde ciddi bir güncelleme almıştı. Su geçirmez gövdeye sahip olan, 120hz ekrana sahip olan cihazlar, büyük bir işlemci güncellemesi ile orta sınıf pazarını ciddi anlamda kızıştırabilir. Samsung’un AMD ile anlaşmasının detayları bilinmiyor ancak yılın sonlarına doğru RDNA2’ye yönelik ilk duyuruları görebiliriz. Samsung’un uzun zamandır başarılı olamayan Exynos serisi, 2022’de yeniden kullanıcıların gönlünü kazanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim