Anlık Bildirim

Garmin, acil durumlarda devreye giren otomatik iniş sistemini tanıttı

Navigasyon sistemleri konusunda uzman olan Garmin, acil durumlarda devreye giren ve uçağı otomatik olarak indiren Autoland iniş sisteminin duyurusunu yaptı.

Garmin, acil durumlarda devreye giren otomatik iniş sistemini tanıttı Tam Boyutta Gör

Her şey yolunda gittiği sürece küçük uçaklarda uçmanın çok keyifli olduğu söylenir. Çoğu zaman yardımcı bir pilotun eksikliğinde uçan bu uçaklarda yapılan seyahatler, pilotun görevini yerine getiremeyecek duruma düşmesi halinde bir kâbusa dönüşebilir.

Garmin, küçük tipteki uçakların karşı karşıya kalabileceği bir sorunda insan müdahalesi olmadan inebilmesini sağlayan ve Autoland adı verilen navigasyon sisteminin duyurusunu yaptı.

Uçak pilotunun devre dışı kalması halinde ya da farklı bir acil durumda devreye giren sistem, bir tuşa basmak suretiyle aktif hale geçiyor. Uçağın kontrolünü devralmasını müteakip hava durumu, yakıt, pist yüzeyi ve uzunluğu, arazi ve civardaki arızalar gibi bilgileri değerlendiren sistem en uygun yere iniş yapmak için harekete geçiyor.

Garmin, acil durumlarda devreye giren otomatik iniş sistemini tanıttı

Hava trafik kontrol merkezine de acil durum çağrısı yapan Autoland, böylece iniş sonrası yer desteği sağlanmasını ya da diğer uçakların farklı pistlere yönlendirilmesinin koordinasyonunu yapabiliyor. Tüm bu işlemler esansında uçaktaki yolcuları yalın bir dille bilgilendiren sistem böylece uçaktaki tansiyonun düşmesini sağlamayı hedefliyor.

Federal Havacılık Dairesinin onayını bekleyen sistemin, Cirrus Vision Jet ile Piper M600 uçaklarında bulunan Garmin G3000 aviyonik paketinin bir parçası olacağı belirtilmiş. TechCrunch’ın paylaştığı bilgilere göre Garmin G3000’i kullanan diğer uçakların da ek bir bedelle Garmin Autoland özelliğine sahip olabileceği ifade edilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim