Anlık Bildirim

Geely ve Waymo anlaştı: Sürücüsüz elektrikli araç geliştirecekler

Çinli otomotiv devi Geely ve Google'ın kardeş şirketi Waymo, sürücüsüz elektrikli araçlar üretmek için ortaklık kuruyor. Geliştirilen araçlar Waymo'nun ABD'deki yolcu taşıma hizmetinde kullanılacak. 

Geely ve Waymo anlaştı: Sürücüsüz elektrikli araç geliştirecekler Tam Boyutta Gör

Google'ın kardeş şirketi Waymo, Çinli otomotiv devi Geely ile ortaklık kuruyor. Otomom sürüş teknolojilerine odaklanan Waymo'nun Geely ile ortaklığındaki amaç da tamamen elektrikli ve otonom araçlar geliştirmek.

Waymo, bazı şehirlerde sürücüsüz araçlarıyla yolcu taşıma hizmeti veriyor. Geely ortaklığında geliştirilen araçlar da bu amaçla kullanılacak. Anlaşma kapsamında Waymo'nun sürücüsüz araç teknolojileri Geely'nin Zeekr marka otomobillerine entegre edilecek. Bu araçlar önümüzdeki yıllarda ABD'de kullanılacak.

Waymo, sürücüsüz araçlarla ilgili birden fazla üreticiyle iş birliği halinde. Şirketin mevcut filosu elektrikli Jaguar I-Pace ve hibrit Chrysler Pasifica modellerinden oluşuyor. Bu araçlar Arizona'da sürücüsüz yolcu taşıma hizmeti veriyor. Waymo ayrıca, Fiat Chrysler'ın sahibi Stellantis ile iş birliğini yerel teslimat servislerini de içerecek şekilde genişletti. Yapılan açıklamaya göre şirketin Geely ile ortaklığı mevcut iş birliklerini etkilemeyecek.

Geely ve Waymo anlaştı: Sürücüsüz elektrikli araç geliştirecekler Tam Boyutta Gör

Zeekr, Geely tarafından mart ayında lüks elektrikli araç markası olarak kuruldu ve bir ay içinde ilk modeli Zeekr 001'i tanıttı. Waymo için üretilecek araç ise render görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla daha çok bir MPV gibi görünecek. İsveç'in Göteborg şehrinde tasarlanıp geliştirilecek olan araç, ABD'ye indiğinde Waymo'nun sürücüsüz araç donanımları (lidar, sensörler, kameralar) ve yazılımıyla donatılacak.

Waymo'nun sürücüsüz araçlarında yolcuların konforuna önem verilecek. Öne ve arkaya açılan sürgülü kapılar, B sütununun olmayışı ve düz zemin, araca giriş-çıkışları kolaylaştıracak. Görüldüğü üzere yaşam alanında direksiyon ve pedallar bulunmayacak. Onun yerine bolca bacak mesafesi, baş mesafesi, ekranlar ve ayarlanabilir koltuklar yer alacak. Tabii üretim versiyonunda belli regülasyonlara uyma zorunluluğu var. Dolayısıyla bu tasarım değişebilir.

Söz konusu araçların ne zaman tanıtılacağı veya hizmete sunulacağıyla ilgili belli bir zaman dilimi verilmedi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim