Anlık Bildirim

Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye işbirliğiyle yeni bir proje hayata geçiyor: Geleceğin Ekranı

Dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen Geleceğin Ekranı projesi, çocukların ve gençlerin bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazanmasına aracı olacak.

Geleceğin Ekranı projesi hayata geçiriliyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamaya göre Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye'den heyecanlandıran yeni bir proje geliyor. Geleceğin Ekranı ismi ile hayata geçirilecek projede dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik anlayışının toplum geneline yayılması ve genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor. 

Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye işbirliğinde hazırlanan bu proje üç aşamadan oluşacak. Projenin ilk aşamasında ki sanıyoruz asıl önemli kısım bu aşama, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek dijital buluşmalar olacak. Bu aşamada çocukların ve gençlerin eğitiminde önemli role sahip öğretmenlerin ve ebeveynlerin katılımıyla dijital ortamdaki öğrenci davranışları incelenecek ve bilinçli içerik tüketimi için yöntemler paylaşılacak. Öğrencilerin bu bilgilere erişimini kolaylaştıracak özel bir eğitim setiyle de desteklenecek dijital buluşmalar ile yıl sonuna kadar 3 bini aşkın öğretmen ve aile en güncel bilgilerle donatılacak.

Makaleler Netflix'te Paylaşılacak

Projenin ikinci kısmı ise Netflix'in devreye girdiği kısım. İkinci aşamada akademisyenlerin de aralarında yer alacağı tanınmış isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir podcast serisi hayata geçirilecek. Ayrıca uzmanlarla birlikte hazırlanacak makaleler Netflix Haber Merkezi’nde yayınlanarak daha geniş kitlelere ulaşabilecek.

Son aşamada ise tüm paydaşların katılımı ile geniş kapsamlı bir zirve düzenlenecek. Dijital okuryazarlık ve ebeveynlik alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak yer alacağı Geleceğin Ekranı zirvesi, proje süresince elde edilen deneyimlerin sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarılmasına aracı olacak. 

Geleceğin Ekranı projesi hayata geçiriliyor Tam Boyutta Gör

Geleceğin Ekranı projesi hakkında görüşlerini paylaşan Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır şunları söyledi: “Günümüzde bilişim ve iletişim teknolojileri hayatımızın çok önemli bir parçası ve olmazsa olmazı. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin her geçen gün arttığı günümüzde dünyaya merhaba diyen ve dijital nesil olarak adlandırılan çocukların dijital yetkinliklerinin görece daha yüksek olması çok kıymetli ve umut verici. Fakat özellikle akıllı teknolojik araçların çocuk ve gençler tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor olması bu grubun güvenli internet kullanımının sağlanması gerekliliğini de çok açık şekilde ortaya koyuyor. Bizler de Habitat Derneği olarak bu durumun farkındayız ve Netflix ile çok değerli bir projeye imza atıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Geleceğin Ekranı projesi ile dijital vatandaşlık, dijital ebeveynlik, dijital güvenlik ve dijital okuryazarlık gibi kavramları tüm yönleriyle hedef kitlemiz olan öğretmen, ebeveyn ve çocuklara aktarmak ve öğretmek istiyoruz. Daha güvenli bir dijital dünyaya sahip olacağımıza en içten şekilde inanıyoruz.”

Netflix Kamu Politikaları Müdürü Pelin Mavili, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Netflix olarak üyelerimize çocuk profilleri ve ebeveyn kontrolleri başta olmak üzere çocukları için en doğru tercihleri yapmalarını sağlayacak araçlar sunuyoruz. Yaptırdığımız bir kamuoyu araştırması, üyemiz olan ebeveynlerin yüzde 98’inin bu araçları faydalı bulduğunu gösteriyor. Bununla birlikte çocuklarımıza dijital dünyada doğru tercihler yapmalarını sağlayacak beceriler kazandırmak da önceliklerimiz arasında. Habitat Derneği ve ICC Türkiye ile hayata geçirdiğimiz Geleceğin Ekranı projesi aracılığıyla hem öğretmen ve ebeveynlere hem de onlar aracılığıyla tüm çocuklarımıza dijital okuryazarlığa dair en güncel ve işlevsel bilgileri aktarmayı hedefliyoruz. Bu bilgiler ışığında çocuklarımızın özellikle içerik tüketimi alanında ömür boyu doğru ve güvenli adımlar atacak beceriler edineceklerine inanıyoruz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim