Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 4 detaylanıyor: GPU tarafında Apple M2’den daha hızlı olacak

Snapdragon 8 Gen 3’ün tanıtılması ile gözler, Qualcomm’un gelecek nesil işlemcisine döndü. Gelecek sene tanıtılması beklenen çip setten gelen ilk iddialar, oldukça sevindirici.
Gelecek sene tanıtılacak olan Snapdragon 8 Gen 4 detaylanıyor Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalarda tanıttığı işlemciler ile dikkatleri üzerine çeken Qualcomm, önümüzdeki yıllarda başarılı ARM çipleri ile pazarda büyük bir rekabet başlatacak gibi duruyor. Snapdragon 8 Gen 3’ün tanıtılmasının ardından iddialar, firmanın gelecek nesil çiplerine çevrildi. Snapdragon 8 Gen 4 hakkında gelen bir iddia ise mobil teknoloji meraklılarının ilgisini çekecek.

Adreno 830 Apple M2’den daha yüksek performans sergiliyor

Teknoloji dünyasındaki sızıntıları ile bilinen X kullanıcısı @Tech_Reve, platform üzerindeki yeni gönderisinde Snapdragon 8 Gen 4 hakkında konuştu. Bu gönderiye göre 8 Gen 4, 3nm sürecinde üretilecek ve bu sayede büyük bir performans artışı gösterecek. Gönderiye göre 8 Gen 4’te kullanılan Adreno 830 grafik birimi, 3DMark Wild Life Extreme testinde 7200 puan alarak 8 GPU çekirdekli Apple M2’den %10 daha yüksek performans sergilemiş.

Aynı gönderi, yonganın CPU performansı hakkında da önemli iddialarda bulunuyor. Buna göre Snapdragon 8 Gen 4, Geekbench 5’in tek çekirdek testinde 2000 üzeri puan alırken çok çekirdek testinde 8600 puan almayı başarmış. @Tech_Reve sızıntılarını destekleyen ekran görüntüleri paylaşmadı ancak Qualcomm’un son yıllardaki başarısı, bu iddiaların gerçek olabileceğini gösteriyor. Snapdragon 8 Gen 4’ün gelecek yılın sonlarında tanıtılması bekleniyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim