Anlık Bildirim

Gelecekteki iPhone ve iPad'ler ekrandaki bilgileri meraklı gözlerden gizleyecek

Apple'ın gelecekte piyasaya süreceği akıllı telefon ve tabletler, ekrandaki bilgileri meraklı gözlerden koruyacak bir özelliğe sahip olabilir. Şirket bu konuyla ilgili bir patent aldı.

Gelecekteki iPhone ve iPad'ler ekrandaki bilgileri meraklı gözlerden gizleyecek Tam Boyutta Gör

Apple, ürünlerine yenilikçi teknolojileri adapte etme konusunda farklı bir strateji izliyor. Cupertinolu şirketin Android cihazlarda mevcut olan özellikleri iPhone'lara taşıma konusunda aceleci davranmadığını görüyoruz. Firma ayrıca kullanıcılarına maksimum güvenlik sağlamaya çalışıyor.

Apple bu yılın Mart ayında, dijital cihazların ekranındaki bilgileri meraklı gözlerden gizlemeyi sağlayacak bir yöntemin patentini aldı. Yeni yöntem sayesinde gelecekte piyasaya sürülecek iPhone ve iPad'ler, ekrandaki bilgileri yabancılara göstermeyecekler. Sadece telefon veya tablet sahibi görecek.

Gelecekteki iPhone ve iPad'ler ekrandaki bilgileri meraklı gözlerden gizleyecek Tam Boyutta Gör

Sistem nasıl çalışacak?

Yazılım tabanlı işlev Face ID yüz tarama sisteminden gelen verilere göre çalışacak. Kullanıcının gözlerini takip ederek baktığı bölge dışındaki tüm bölümleri gizleyecek. Böylelikle ekrandaki bilgileri sadece cihazla doğrudan etkileşime giren kişi görebilecek. Farklı açılardan bakanlar ise görüntüyü karartılmış veya bozuk şekilde görecekler. Bir nevi ATM ekranlarındaki polarize film uygulamasını taklit edecek.

Gelecekteki iPhone ve iPad'ler ekrandaki bilgileri meraklı gözlerden gizleyecek Tam Boyutta Gör

Yeni özelliğin henüz patent aşamasında olduğunu belirtelim. Apple cihazlara ne zaman uygulanacağı belli değil. Ancak şirketin gizliliğe ve kullanıcı verilerinin korunmasına yönelik hassasiyetini göz önünde bulundurarak gerçeğe dönüşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim