Anlık Bildirim

Oyun geliştiricileri Sony'den PS5'in 16 çekirdekli işlemciye sahip olmasını istemiş

Wired ile konuşan PS5 mimarı Mark Cerny, oyun geliştiricilerinin Sony'den 16 çekirdekli bir işlemci istediğini ancak bunun GPU'dan ödün vermek anlamına geldiğini öğrenince vazgeçtiklerini söyledi.

Geliştiriciler PS5 işlemcisinin 16 çekirdekli olmasını istemiş Tam Boyutta Gör

Daha önce de birçok kez bahsi geçtiği gibi Sony, PlayStation 5'i geliştirirken oyun geliştiricileri ile çok yakın çalışarak onların istediği türde bir cihaz yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz günlerde de PS5'in mimarı olan Mark Cerny bu süreç ile ilgili bir bilgi paylaştı.

Geliştiriciler İşlemciyi 16 Çekirdekli İstemiş

Geçtiğimiz günlerde Wired şle bir röportaja katılan Mark Cerny, geliştiricilerin özellikle işlemci konusunda spesifik bir istekleri olduğunu belirtti. Geliştiriciler şu anda Zen 2 mimarili 8 çekirdekli işlemci kullanan PlayStation 5'in 16 çekirdekli bir işlemciye sahip olmasını istemiş. Ancak bu istek gerçekleşirse GPU'dan ödün vermek zorunda kalındığını anladıklarında bu isteklerinden vazgeçmişler. 

Mark Cerny verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: "Geliştiriciler ile konuştuğumuzda 16 çekirdekli işlemci isteyen geliştiriciler vardı. Geliştiricilere bunu yapabileceğimizi ancak bu sefer de GPU'nun küçülmek zorunda kalacağını söylediğimizde hemen bu isteklerinden vazgeçtiler.".

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim