Anlık Bildirim

PlayStation 5 kırıldı: Sony'nin oyun konsolu nasıl hacklendi?

Sony PlayStation 5 oyun konsolu kırıldı. PS5 jailbreak işlemi nasıl gerçekleştirildi? PS5 4.03 Kernel Exploit adı altında hack işleminin detayları paylaşıldı.   

PS5 jailbreak

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 kırıldı! Modcular tarafından resmen jailbreak edilen PS5’in videosu paylaşıldı.

PlayStation 5 oyun konsolunun kırılması bir süredir tartışılan bir konu. Geçtiğimiz günlerde Insider tarafından Twitter’da paylaşılan bir video, popüler oyun konsolunun artık modcular tarafından resmen kırıldığını gösteriyor.

PlayStation 5 nasıl kırıldı?

Videoda bir kullanıcının jailbreak işlemi için özel olarak tasarlanmış bir paketi kurduğu görülüyor. PS5’in arayüzü açıkça görülüyor, teknik olarak başarılı olunursa bu büyük bir ilerleme olabilir. Webkit güvenlik açığından faydalanılarak kırıldığı söyleniyor. Kırılan PS5, 4.03 yazılım sürümünü çalıştırıyor. Ancak açıktan yararlanan yazılım stabil çalışmıyor; birkaç deneme yapmak gerekiyor. Daha da önemlisi sadece okuma/yazma erişimi sağlanabiliyor, çalıştırma mümkün değil. Bu, şu andaki dosya yükleme ve çalıştırmanın mümkün olmadığı anlamına geliyor.

Aslında PS5 tam olarak kırılmış değil. Yalnızca konsolun içindekileri keşfetmekle ilgilenenlerin ilgisini çekecektir. Ancak PS5 için bu kadar etkili bir hack girişimi ilk kez herkese açık şekilde yayınlanıyor. PS5’in hata ayıklama menüsü ve paket yükleyicisinin kilidinin açıldığını gösteren bir video paylaşıldı.

SpectreDev uygulaması, Python gerektiriyor ve PS5 konsolunuza erişmesi için PC’nizde yerel bir web sunucu barındırmanız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde veya haftalarda başka kişiler güvenlik açığını kullanarak neler yapacak göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21303 kez okundu.
46 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, Teknoloji Haberleri ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim