Anlık Bildirim

Genelge yayınlandı: Kamuda açık kaynak kodlu yazılım kullanılacak

Kamuda açık kaynak kodlu yazılım kullanımına ilişkin genelge Resmî Gazete'de yayımlandı. AKKY sürecine geçiş, bilişim sektöründe dışa bağımlılığı azaltacak önemli bir hamle.
kamuda açık kaynak kodlu yazılım kullanımı akky resmi gazete Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin ticari yazılım maliyetlerini azaltma ve dijital bağımsızlığını artırma yolunda önemli bir adım atıldı. Kamuda açık kaynak kodlu yazılım (AKKY) kullanımı genelgesi Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yayımlandı.

Kamu kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılacak

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un paylaşımına göre, yazılım tedarikini içeren mal ve hizmet alımlarında, teknik ve/veya ekonomik gerekçelerle uygun olmaması durumu hariç, ticari lisanslı yazılımlar yerine açık kaynak kodlu yazılım muadilleri tercih edilecek. Kullanılan ticari lisanslı yazılımların envanteri ve bunlardan hangilerinin AKKY muadilleriyle değiştirilebileceğine yönelik AKKY Geçişi Analiz ve Yol Haritası Raporunun Dijital Dönüşüm Ofisinin resmî sitesinde ilan edilecek şablona ve AKKY Geçiş Analiz Rehberi’ne uygun şekilde oluşturularak 9 ay içinde Dijital Dönüşüm Ofisine iletileceği belirtildi.

Genelge ile birlikte kamuda AKKY kullanımını yaygınlaştırarak bilişim harcamalarından tasarruf edilmesi, üreticiye bağımlılığın azaltılması, siber güvenliğin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5699 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pardus, resmi gazete ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim