Anlık Bildirim

Gerçek uçan otomobil ilk uçuşunu yaptı: Hem karada, hem havada gidebiliyor

Uçan otomobil kavramı hep insan taşıyabilen büyük drone şeklinde karşımıza çıkmıştı. Ancak bu ezber Xpeng AeroHT ile bozuluyor. Hem karada hem de havada gidebilen araç ilk test uçuşunu yaptı.
Gerçek uçan otomobil ilk uçuşunu yaptı: İşte görüntüler Tam Boyutta Gör
Çin merkezli Xpeng geçtiğimiz hafta uçan otomobil projesini tanıtmış ve render görüntülerini paylaşmıştı. Şimdi ise aracın ilk uçuşuna ait görüntüler yayınlandı. Uçan otomobil henüz prototip aşamasında ancak aracın seri üretim versiyonuna oldukça yakın olduğu iddia ediliyor.

Uçan otomobilleri hep insan taşıyabilen büyük drone'lar şeklinde görüyorduk. Ancak Xpeng AeroHT'nin farkı karada da gidebilmesi. Aracın çatısında uçmasını sağlayan pervaneler yer alıyor. Yerdeyken bu pervaneler katlanarak tavan kısmındaki büyük bagaj bölmesine girip kayboluyor.

Gerçek uçan otomobil ilk uçuşunu yaptı: İşte görüntüler Tam Boyutta Gör

Pervane arızası simüle edildi

Test videosu, aracın gerçekten de havalanma ve manevra kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor (videoda 1:11:37'de). Bu arada Xpeng AeroHT'nin Volkswagen Touareg ile kıyaslanabilecek 2 ton gibi makul bir ağırlıkta olduğunu belirtelim. Ve elbette ki elektrikli bir otomobilden bahsediyoruz.

Gerçek uçan otomobil ilk uçuşunu yaptı: İşte görüntüler Tam Boyutta Gör
Araç uçuş sırasında bir joystick ile kontrol ediliyor. Testler sırasında uzmanlar bir veya daha fazla pervanenin arızalanmasını simüle etti ve tasarımın güvenli olduğu kanıtlandı. Xpeng AeroHT'nin tüm özellikleri henüz açıklanmadı şimdilik ana dezavantajın düşük uçuş süresi olduğu belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20162 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçan araba, uçan otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim