Anlık Bildirim

Google aramalarına tarihi bir dokunuş geliyor

Google Lens ile yapılan aramalar yakın dönemde birden fazla parametreyi bir araya getirecek. ABD içerisinde başlayan denemelerde hali hazırda iki parametre kullanılıyor.

Google

İnternetin belki de en önemli omurgası haline gelen arama teknolojileri bugüne kadar sayısız değişiklik gördü ve güncellendi. Mobil dünyanın ihtiyaçları da göz önüne alınan arama teknolojilerinde önemli bir dönem yaklaşıyor. 

Google çoklu arama geliyor

Google Çoklu Arama adıyla tanıtılan yeni sistem, arama teknolojilerinde son yılların en büyük değişimi olarak gösteriliyor. Yeni sistem birden fazla arama türünü tek bir arama terimi içerisinde toplamayı amaçlıyor. 

Test sürecindeki sürümde görsel ve metin aramalar bir araya getiriliyor. Google Lens tabanlı çalışan bu sistemde örneğin bir giysi görseli tarandıktan sonra yeşil terimi eklenince giysinin o renkteki versiyonları listeleniyor. Ya da yemek takımının görseline kahve masası eklenince eşleşen sonuçlar geliyor. 

Google ağırlıklı olarak yapay zekâdan yararlandığı için sonuçlar dinamik şekilde değişiyor. Google Lens ile arama yaparken Ekleme Yap komutu ile terimleri eklemek mümkün. Şimdilik sadece ABD’deki telefonlarda çalışan sistem yıl içerisinde daha fazla ülkeye gelecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10166 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim