Anlık Bildirim

Google çalışanları Windows'ta kritik bir güvenlik açığı buldu

Google Project Zero ekibi, Windows'ta ciddi bir güvenlik açığı keşfetti. Microsoft'a sorunu çözmesi için bir hafta süre tanıyan Google, bu süre dolunca güvenlik açığının detaylarını paylaştı.

Google çalışanları Windows'ta kritik bir güvenlik açığı buldu Tam Boyutta Gör

Google, Windows işletim sisteminde bilgisayar korsanları tarafından aktif olarak kullanılan ciddi bir güvenlik açığı tespit ettiğini duyurdu. Arama devi sorunu çözmesi için Microsoft'a bir haftalık süre tanımıştı.

Ne yazık ki bu süre zarfında herhangi bir gelişme olmayınca Google, güvenlik açığının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Şirketin CVE-2020-17087 koduyla etiketlediği açık Windows 7 ve Windows 10 işletim sistemlerini etkiliyor.

10 Kasım'da yama bekleniyor

Google Project Zero ekibi güvenlik açığının Windows'ta kullanıcı erişim seviyesinin yükseltilmesine olanak sağladığını söyledi. Bilgisayar korsanları bu açığı Chrome'da bulunan ayrı bir güvenlik açığıyla birlikte kullanıyordu. Ancak Google bu sorunu geçen hafta düzeltti.

Google çalışanları Windows'ta kritik bir güvenlik açığı buldu Tam Boyutta Gör

Google Project Zero ekibinin lideri Ben Hawkes, Twitter hesabı aracılığıyla Microsoft'un 10 Kasım'da bir yama yayınlayacağına dair bir açıklama yaptı. Buna rağmen Microsoft henüz bu tarihi onaylamış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim