Anlık Bildirim

Google'ın rekabeti kaldırmak için Epic Games'i satın almaya çalıştığı ortaya çıktı

Son dönemlerde Apple ile arası bir hayli bozuk olan Epic Games'in Google ile de arasının bozuk olduğu ve Google'ın bu işi sonlandırmak için Epic Games'i satın almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Google Epic Games'i satın almaya çalışmış Tam Boyutta Gör

Haftalık olarak verdiği ücretsiz oyunlar ile gündemde olan Epic Games bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıldan bu yana Apple ile arasında olan dava sebebiyle de birçok kez gündeme geliyor. Son çıkan haberlere göre Epic Games'in arasının bozuk olduğu tek şirket Apple değilmiş. Dev teknoloji şirketi Google'ın da Epic Games ile arası bozukmuş hatta Google, işleri daha da üst bir seviyeye çıkarmış

Google'ın Epic Games'i Satın Almaya Çalıştığı Ortaya Çıktı

Bildiğiniz üzere Apple ve Epic arasında mağazalardan alınan pay sebebiyle bir tartışma başlamıştı ve bu olay mahkemelere taşınmıştı. Aynı dönem Google ve Epic Games'in de arası bozulmuştu ancak Google bu işi mahkemeye taşımak yerine başka bir aksiyon almayı tercih etmiş. Son çıkan haberlere göre Google, tartışmaların çıktığı ilk dönemde Epic Games'i rekabeti ortadan kaldırmak için satın almak istemiş. 

Tüm bu olayların tam olarak ne zaman gerçekleştiği bilinmiyor ancak Epic Games CEO'su Tim Sweeney'nin dediğine göre bu durumu kendileri de bilmiyordu. Epic Games CEO'su Tim Sweeney yaptığı paylaşımda "Bunu o dönemde biz de bilmiyorduk. Mahkeme kararı sebebiyle Google'ın Google Play ile rekabet etmemizin önüne geçmek için bizi satın almayı düşündüğünü biz de şimdi öğreniyoruz." dedi.

Dosya ayrıca "kıdemli Google Play yöneticilerinin" Epic'e, Fortnite için "özel bir anlaşma" oluşturma konusunda bazı önerilerde bulunduğunu da içeriyor. Epic Games'in bu olaylı süreci daha devam edecek gibi duruyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim