Anlık Bildirim

Google’ın yapay zekası Gemini, Opera tarayıcısına entegre ediliyor

Opera, Google'ın Gemini yapay zekasını tarayıcısına entegre ediyor. Google ile anlaşan şirket görüntü oluşturma ve metinden sese özelliklerini test etmeye başladı.
Google’ın yapay zekası Gemini, Opera'ya entegre ediliyor Tam Boyutta Gör
Opera tarayıcısındaki yerleşik yapay zeka asistanı Aria, hali hazırda OpenAI tarafından geliştirilen bir dil modelini kullanıyordu. Bununla yetinmeyen şirket Gemini yapay zeka modellerini Aria'ya entegre etmek için Google Cloud ile de bir iş birliği yaptı.

Opera'nın Composer AI isimli yapay zeka motoru, kullanıcı sorgularını analiz ederek hangi dil modelinin kullanılacağına karar verebiliyor. Gemini entegrasyonu sayesinde Opera artık kullanıcılarına en güncel ve en kapsamlı bilgileri yüksek performansla sunabilecek.

Google’ın yapay zekası Gemini, Opera'ya entegre ediliyor Tam Boyutta Gör

Deneysel özellikler test ediliyor

Google ile kurulan ortaklık Aria'nın yeni deneysel özellikler sunmasına da olanak tanıyor. Opera One Developer sürümüne sahip olan kullanıcılar, Google Imagen 2 modelini temel alan yeni görüntü oluşturma özelliğini ücretsiz olarak deneyebilirler.

Tüm bunlara ek olarak Aria, arama sorgularına sesli yanıtlar verebilecek. Söz konusu yeni özelliklerin şu anda test aşamasında olduğunu hatırlatalım. Yapılan denemeler iyi sonuç verirse Opera tarayıcısının normal sürümünü kullanan herkesin kullanımına sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim