Anlık Bildirim

Google, iOS uygulamalarının tasarımını değiştiriyor

Google'ın iOS uygulamaları on yıldır Android deneyimini yansıtan bir tasarım kullanıyor. Bu konuyla ilgili eleştirilen şirket uygulamalarını Apple'ın tasarım diline uyacak şekilde güncelleyecek.

Google, iOS uygulamalarının tasarımını değiştiriyor Tam Boyutta Gör

Google, iPhone kullanıcıları için önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirket, iOS platformuna yönelik uygulamalarını Apple'ın tasarım diline uyacak şekilde elden geçirecek. Arama devi Material Design bileşenleri yerine Apple'ın arayüz unsurlarını kullanacak.

Bu stratejinin devreye girmesiyle birlikte Google'ın iOS uygulamaları, Apple platformunun kendine özgü tasarım dilini yansıtacak. Yani iOS sistem arayüzü ve platformdaki diğer uygulamalarla daha tutarlı hale gelecek.

Sıklıkla eleştiriliyordu

Google'ın Gmail, Google Haritalar, Google Fotoğraflar, Google Drive ve YouTube dahil olmak üzere neredeyse tüm iOS ve iPadOS uygulamaları on yıldır Android deneyimini yansıtan bir tasarım kullanıyor. Hatta şirketin bu konuyla ilgili sık sık eleştirilere maruz kaldığını hatırlıyoruz.

Google, iOS uygulamalarının tasarımını değiştiriyor Tam Boyutta Gör

Google'ın Apple platformlarından sorumlu tasarım şefi Jeff Verkoeyen, kendisine ait sosyal medya hesabında Apple’ın UIKit'ine geçiş yapacaklarını duyurdu. Bu da Google'ın iOS uygulamalarının artık Android hissiyatı uyandırmaktan ziyade iOS'a aitmiş gibi görüneceği anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim