Anlık Bildirim

Redmi, MIUI arayüzünü kullanmayı bırakıyor

Çin kaynaklı yeni haberlere göre Redmi, Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI arayüzünü kullanmayı bırakacak. Markanın kendine özgü bazı öğeler içeren farklı bir arayüze geçiş yapacağı bildiriliyor.

Redmi, MIUI arayüzünü kullanmayı bırakıyor Tam Boyutta Gör

Bundan tam 11 yıl önce 2010'da çıkış yapan MIUI arayüzü o günden bu yana Xiaomi ve Redmi akıllı telefonlarda kullanılıyordu. Ancak görünüşe bakılırsa MIUI ileride sadece Xiaomi markalı cihazlara özgü kalacak.

Redmi'nin MIUI arayüzünü kullanmayı bırakacağı bildiriliyor. Bu istihbarat mobil sektörün güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Digital Chat Station'a ait. Çinli duyumcuya göre Redmi kendi özel arayüzüne geçiş yapacak.

Söz konusu arayüz markaya özgü bazı öğeler içerecek ve Android tabanlı normal MIUI'den biraz farklı olacak. Şirketin markayı daha tanınır ve Xiaomi'den daha bağımsız hale getirmek için böyle bir adım atacağı tahmin ediliyor.

Redmi, MIUI arayüzünü kullanmayı bırakıyor Tam Boyutta Gör

Redmi telefonlar MIUI 13 almayabilir

Yeni arayüz hakkında henüz çok fazla detay yok ancak önümüzdeki yıl yayınlanması beklenen MIUI 13'ü Redmi akıllı telefonlarda görme ihtimalimizin son derece düşük olduğunu söyleyebiliriz. Belki de şirket sadece isim değişikliği yapacak, bunu bilemiyoruz.

Oppo, Vivo, OnePlus ve Realme gibi birçok popüler markayı bünyesinde barındıran BBK Electronics de arayüzlerini ayırmıştı. Şirket ColorOS'u, sahip olduğu markaların akıllı telefonlarında farklı isimlerle kullanıyor. Realme modellerindeki arayüzün Realme UI olarak adlandırılması gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim