Anlık Bildirim

Google kripto para yasağını kaldırdı

Google, 2018'den beri yasakladığı kripto para borsası ve cüzdan reklamlarına 3 Ağustos'tan itibaren yeniden izin verecek. Reklam göstermek isteyenlerin Google'dan sertifika alması gerekecek.

Google kripto para yasağını kaldırdı Tam Boyutta Gör

Google, radikal bir karar alarak kripto para reklamı yasağını sonlandırma kararı aldı. ABD'li teknoloji devi, 3 yılın ardından ilk kez kripto paralara yeşil ışık yaktı. 

Google’ın web sayfasından yapılan “Mali ürünler ve hizmetler politikasında güncelleme (Haziran 2021)” başlıklı duyuruyla karar kamuoyu ile paylaşıldı. Kripto para borsaları ve kripto para cüzdanları, 3 Ağustos’tan itibaren Google Ads araçlarını kullanarak ABD’deki kullanıcılara reklam gösterebilecek.,

Kripto para reklamı yayınlamak isteyen borsa ve cüzdanların Google'dan Kripto Para Birimi Borsa ve Cüzdanları sertifikası alması gerecek. Bu sertifikayı alabilmek için şu şartlara sahip olmak gerekiyor:

  • Para Hizmetleri İşletmesi olarak FinCEN'e ve para transferi kuruluşu olarak en az bir eyalette kayıtlı olma veya
  • federal olarak veya eyalet tarafından lisanslı bir banka tüzel kişisine kayıtlı olma.

Reklam vermek için Google’dan izin almak yetmiyor. Google bazı konulardaki reklamlara izin vermeyeceğini açıkladı. Örneğin yeni halka arzlar, ICO ön satışları, ünlüler tarafından tavsiyeler ve DApps uygulamaların reklamlarına izin verilmeyecek.

Henüz Türkiye’deki müşterilere kripto para reklamı gösterilmeyecek. Yalnızca ABD’deki kullanıcılara yönelik düzenleme yapılmış ancak ancak Google’ın 2018’den beri ilk kez kripto para reklam yasağını kaldırması, bir milat olabilir. ABD’de reklamların başlamasının ardından ilerleyen günlerde Türkiye ve diğer ülkeler için benzer karar alınabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim