Anlık Bildirim

Google Mesajlar, geliştirilmiş bir video paylaşım özelliğini test ediyor

Google Mesajlar'da Google Fotoğraflar üzerinden video paylaşmanın yeni bir yolunu test ediliyor. Kullanıcılar artık videoların kalitesi düşmeden Mesajlar'da paylaşabilecek.

Google Mesajlar'da doğrudan Google Fotoğraflar üzerinden video paylaşılabilecek Tam Boyutta Gör

Google, Android için varsayılan Mesajlar uygulamasında kullanıcıların Zengin İletişim Hizmetleri(RCS) özelliğinin kullanılamadığı durumlarda Google Fotoğraflar aracılığıyla kalitesi bozulmadan videolar gönderebilmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor.

Yaklaşan özellik, ilk olarak 9to5Google tarafından Google Mesajlar 10.4'ün beta sürümünün Ayarlar bölümündeki yeni bir başlıkla ortaya çıkarıldı. Google Mesajlar'ın Ayarlar menüsünde Google Fotoğraflar başlığıyla yer alan özelliğin açıklamasında 'Metinde daha keskin netlikte video paylaşın (SMS/MMS)' ifadeleri yer aldı.

İki farklı yolla çalışabilir

Test edilen özelliğin açıklamasına bakıldığında iki farklı senaryoyla bu paylaşımın gerçekleştirilebileceği düşünülüyor. Bunlardan ilki, videonun SMS/MMS ağı üzerinden gönderilmesi yerine bir Google Fotoğraflar bağlantısıyla alıcının videoyu izleyebilmesi seçeneğiyken bir diğer yol olarak paylaşılan videonun doğrudan Google Mesajlar'da sohbet penceresinden izlenebilmesi gösteriliyor.

Özellik şu an için test aşamasında olduğundan şirket tarafından açıklanan bir kararlı sürümle kullanıcılara sunulma tarihi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim