Anlık Bildirim

Google’a dev darbe: Reklam bölümü ayrılabilir

Google Ads ve Google AdX platformları ile reklam sektöründe önemli bir tekele sahip olan Google’a ülkeler dur demeye hazırlanıyor. AB ve ABD şirketin bölünmesi konusunda ısrarcı.
Google Tam Boyutta Gör
İnternet dünyasındaki hakimiyetini kendi menfaatleri için kullanmaktan çekinmeyen Google, sık sık devlet otoritelerinin radarına giriyor. Kişisel verilerin gizliliği veya arama sonuçlarında reklam gösterimi gibi konuların ardından şimdi de Google Ad reklam sisteminin tekel yapısı soruşturma altında.

Google ikiye bölünebilir

Bilindiği üzere Google Ads platformu reklam verenler ile yayıncıların bir araya geldiği nokta. Site sahiplerinin tercihleri ile sayfalara yerleştirilen Google Ads pencerelerine belirli kriterlere göre reklam verenlerin reklamları yansıtılıyor. Bu noktada kazanan site sahipleri ve Google oluyor.

Diğer taraftan Google AdX platformu firmanın web sitelerinde kendisine ayırdığı reklam pencerelerini diğer reklam ağlarına ihale usulü sunması mantığında çalışıyor. Bununla birlikte ihalelerde Google sürekli verilen teklifleri takip ediyor, en son kendisi teklif verebiliyor ve Google Ads için sürekli en iyi teklif verme seçeneğini kullanabiliyor. Böylece ihaleye giren reklam ağlarına haksızlık oluyor.

Avrupa Birliği bu sürecin büyük bir tekel oluşturduğunu iddia ediyor. Bu nedenle Google’ın reklam bölümünün bağımsız bir şirket olarak ayrılmasını ve ihalelerde diğer reklam ağları ile aynı haklara sahip olmasını istiyor. Bununla birlikte Google’ın kendi isteği ile böyle bir ayrıma gitmeyeceği düşünüldüğü için soruşturma sonrasında Avrupa Komisyonu bir karar alacak. Google’ın bu karara itiraz hakkı bulunuyor ancak reddedilirse ayrıyeten yıllık gelirinin yüzde onunu da tazminat olarak ödeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim