Anlık Bildirim

Google Sesli Asistan, gizlilik ihlali sebebiyle soruşturmaya yol açtı

Google kendi uygulamasının sebep olduğu bir soruşturma ile karşı karşıya geldi. Kullanıcıların Sesli Asistan üzerinden seslerinin reklam için kullanıldığı iddia ediliyor.

Google Sesli Asistan, soruşturmaya yol açtı Tam Boyutta Gör

Google, neredeyse tüm android telefonlarında kendi uygulaması olan Sesli Asistan'ı bulundurmakta. Birçok kullanıcı işlerini sesli ve kolay yapabilmek için bu uygulamayı kullanıyor olsa da, uygulamanın yanlışlıkla aktifleşmesinden itibaren gelen sesleri yasa dışı bir biçimde kaydetmesi ve paylaşması büyük bir sorun yaratmış durumda. ABD içerisinde durumun farkına varan kişilerin Google’a soruşturma başvurusunda bulundukları açıklandı.

Gizlilik ve federal yasaların ihlali söz konusu

ABD Bölge Yargıcı Beth Labson Freeman Google ve ana şirketi Alphabet Inc'in Kaliforniya gizlilik yasalarını, bazı federal gizlilik yasalarını ihlal ettiği iddialarının soruşturulmasına izin verdi. Davacılar, yanlış kelimelerle aktif olan Asistan'ın duyduğu kelimeleri Google'ın hedefli reklamlar için kullanma hakkı bulunmadığını ve bu konu hakkında kullanıcılara bilgi verilmediğini bildirdi. Google, kullanıcıların sadece "Hey Google" veya "Ok Google" gibi kelimeler kullandığında Sesli Asistan'ın tepki verdiğini, yalnızca kullanıcıların istediği zaman etkinleşebileceğini asla vaat etmediğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim