Anlık Bildirim

Google, ikinci nesil Tensor işlemcisi üzerinde çalışıyor

Teknoloji devi Google, ortaya çıkarılan belgelere göre Pixel 6 serisiyle piyasaya sürdüğü Tensor işlemcisinin ikinci nesli için çalışmalara başladı.             

Google, Tensor işlemcilerin ikinci neslini geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Tensor işlemcisinden güç alan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonlarını tanıtan Google, ortaya çıkarılan raporlara göre yonga setinin ikinci nesli üzerinde çalışmalar yürütüyor. Yeni bir kod adı bu iddiaların en büyük dayanağı olarak gösteriliyor.

İkinci nesil Google Tensor işlemciler geliyor

Geliştirilme aşamasında Samsung ile çalışılan Google Tensor, 5G bağlantı desteği sunuyor ve 2.8 GHz saat hızına sahip iki adet ARM Cortex-X1 çekirdeği, 2.25 GHz saat hızına sahip iki adet Cortex-A76 çekirdeği ve 1.8 GHz hızına sahip dört adet Cortex-A55 çekirdeği içeriyor. Grafik tarafında ise Mali-G78 GPU yer alıyor.

9to5Google tarafından keşfedilen yeni bir kod adı Google'ın ikinci nesil Tensor işlemcisi için çalışmalar yürüttüğü üzerinde fikirlerin ortaya çıkmasını sağladı. Google Pixel 6'da bulunan uygulamalar araştırılırken  ortaya çıkarılan "Cloudripper" kod adının, önümüzdeki yıl gelmesi planlanan Pixel 7 veya Pixel 7 Pro'nun kod adı değil de  yeni bir yonga setinin kod adı olduğuna inanılıyor.

Kaynak tarafından ortaya çıkarılan daha önceki belgelere göre Cloudripper kod adının "GS201" model numarasını taşıyan yongayı test etmek için kullanılan platforma bağlı olduğu düşünülüyor. Henüz daha fazla ayrıntının bilinmediği ikinci nesil Google Tensor işlemcinin Pixel 7 serisi ile çıkış yapması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim