Anlık Bildirim

Google yapay zeka çiplerini tedarik eden Broadcom'un üstünü çizdi

Arama devi Google, kendisine yapay zeka çipleri tedarik eden Broadcom'u devre dışı bırakmaya hazırlanıyor. Gelen bilgiler iki şirketin fiyat konusunda bir anlaşmazlık yaşadığı yönünde.
Google yapay zeka çiplerini tedarik eden Broadcom'un üstünü çizdi Tam Boyutta Gör
Google son birkaç yıldır yapay zeka teknolojisi ve yüksek hacimli veri merkezlerine yönelik çipler geliştirmek için Broadcom ile birlikte çalışıyordu. Ancak şirket maliyetlerini azaltma stratejisi doğrultusunda, bu iş birliğini 2027 yılına kadar sona erdirme kararı aldı.

Reuters tarafından servis edilen habere göre Google, 2027 yılına kadar Tensor çiplerini kendi bünyesinde geliştirmeyi planlıyor. Şu an için bu çipleri tedarik etme görevi Broadcom'a ait. İki şirket arasındaki bu kararın temel nedeni fiyat konusunda anlaşmazlık yaşanması.

Google yapay zeka çiplerini tedarik eden Broadcom'un üstünü çizdi Tam Boyutta Gör

Broadcom hisseleri düştü

Analistler, Google'ın TPU (Tensor Processing Unit) çiplerini kendi bünyesinde tasarlamaya başlaması ile birlikte yıllık olarak birkaç milyar dolar tasarruf edebileceğini söylüyor. Haberin yayılmasının ardından Perşembe günü Broadcom'un hisseleri %6 oranında değer kaybetti.

Google ayrıca veri merkezlerindeki sunucuları ethernet switch'lerine bağlayan çipleri de artık Broadcom'dan tedarik etmeyi düşünmüyor. Arama devi bu konuda Marvell Technology'ye yönelebilir. Ancak bu değişiklikle ilgili görüşmelerin ne aşamada olduğuna dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kaynakça https://www.theinformation.com/articles/to-reduce-ai-costs-google-wants-to-ditch-broadcom-as-its-tpu-server-chip-supplier https://www.reuters.com/technology/google-discussed-dropping-broadcom-ai-chips-supplier-the-information-2023-09-21/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim