Anlık Bildirim

GÖZDE güdüm kiti envantere girdi, sıra TOLUN'da

ASELSAN, Paris Airshow'da yerli mühimmatlarını sergiliyor. GÖZDE ve TOLUN'un teslimatları hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. GÖZDE güdüm kiti, envantere girdi.        
GÖZDE güdüm kiti envantere girdi, sıra TOLUN'da Tam Boyutta Gör
Dünyanın en prestijli havacılık fuarlarından Paris Airshow'da ASELSAN'ın yerli mühimmatları sergileniyor. ASELSAN tarafından geliştirilen GÖZDE gümük kiti ve TOLUN'un teslimatları hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

GÖZDE güdüm kiti envantere girdi

Paris Airshow'da yapılan açıklamaya göre ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE birlikte geliştirilen GÖZDE güdüm kiti, Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında envantere girmeye başladı. GÖZDE, 500 libre sınıfında MK-82 genel maksat bombalarını INS/GPS ve Lazer Arayıcı Başlıklı (LAB) güdümlü mühimmata dönüştürerek sabit ve yüksek hızlı hareketli (50-120 kilometre/saat) hedeflerin hassas vurulmasını sağlıyor. GÖZDE güdüm kiti, F-16 ve F-4 uçakları için sertifiye edildi, Bayraktar AKINCI TİHA'ya entegrasyon çalışmaları ise devam ediyor.

TOLUN IIR Güdümlü Minyatür Bomba ilk teslimat için gün sayıyor

Paris Airshow'da sergilenen TOLUN için yalın üretim hattı kuruldu ve seri üretime başlandı. 100 kilometre menzile sahip TOLUN, hem delici etkinlikli (1 metre kalınlıklı beton engeli delebilen) hem de parçacık etkili harp başlığı varyantlara sahip bulunuyor. TOLUN, bu yüksek etkinlikleri gerçekleştirirken düşük ikincil hasar etkisi gösteriyor.

GÖZDE güdüm kiti envantere girdi, sıra TOLUN'da Tam Boyutta Gör
TOLUN, hava platformundan çoklu taşıma salanıyla atılabilen, sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen INS/GPS güdümlü bir mühimmat olarak geliştirildi. TOLUN'un geliştirme sürecinde, F-16 ve Bayraktar AKINCI taarruzi insansız hava aracı ile başarılı atış testleri gerçekleştirildi. TOLUN'un kullanım konseptine uygun sertifikasyon testlerinin Temmuz ayında tamamlanarak teslimata başlanması hedefleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim