Anlık Bildirim

Güney Kore, Apple ve Google uygulama mağazalarına yeni düzenlemeler getiriyor

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore Ulusal Meclisi, App Store ve Google Play'in uygulama geliştiricileri üzerindeki baskısını azaltmak için yeni bir tasarı hazırladı.

Güney Kore'den App Store ve Google Play'e karşı hamle geldi

Güney Kore, mobil uygulama mağazalarının işleyişini kısıtlayan ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Şimdiden yeni bir ödeme yasası hazırlayan Güney Kore'nin hedefinde elbette Apple (App Store) ve Google (Google Play) uygulama mağazaları var. Bu yasayla birlikte uygulama geliştiricilerinin haklarının korunması hedefleniyor. 

Uygulama geliştiricileri üzerindeki baskıları azaltmak 

Yasayla ilgili olan açıklamada Güney Kore Ulusal Meclisi, Apple ve Google'ın uygulama geliştiricileri üzerinde kontrol uygulayarak ve uygulamaların mağazalarda olduğu süreç boyunca karlarını dondurarak mobil cihazlar üzerindeki güçlerini kötüye kullandığı belirtti. Bu anlamda şu aralar bu iki teknoloji devi, küresel düzenleyicilerin yanı sıra devlet denetiminin de artan baskısı altında. Salı günü Güney Kore Ulusal Meclisi, Apple ve Google'ı, App Store ve Google Play üzerinden uyguladıkları kısıtlamaları azaltabilecek bu tasarıyı onayladı.

Ülkenin cumhurbaşkanı tarafından imzalandığında yasalaşacak olan tasarı, uygulama mağazası operatörlerinin uygulamalarının onayını makul olmayan bir şekilde geciktirmelerini veya halihazırda onaylanmış uygulamaları silmelerini  engelliyor. Öte yandan tasarıyla, uygulama pazarlarının uygulama içi satın alma sistemlerini kullandırmasını gerektirmeyeceğini ve geliştiricilere alternatif seçme veya kendi alternatiflerini oluşturma fırsatı doğacağı da söyleniyor.

Onlarca yıl teknoloji şirketlerinin çok az gözetimle büyümesine izin verilmesinin ardından hükümetler ilk olarak sosyal medya aracılığıyla yayılan yanlış bilgi ve dezenformasyon selleriyle boğuşmaya başladı. Bunun yanında teknoloji endüstrisi, mahremiyetin kötüye kullanımı ve ağır iş uygulamaları hakkında amansız şikayet yağmuruyla karşı karşıya kaldı. Şimdi de bu şirket devletlerin kısıtlamalarıyla yüz yüze geliyor. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde de benzer kısıtlamalar konuşuluyor olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim