Anlık Bildirim

Güney Kore, Kuzey Koreli kripto hesapları için harekete geçti

Güney Kore, Kuzey Kore merkezli kripto hesaplarının önüne geçilmesi için hamle yaptı. Güney Kore'de tespit edilen Kuzey Koreli kripto hesapları takip edilecek ve gerekli gördüğünde müdahale edilecek.
Güney Kore, Kuzey Koreli kripto hesapları için harekete geçti Tam Boyutta Gör
Güney Kore’nin yerel medya organları, ülkenin Kuzey Koreli kripto cüzdanlarına karşı harekete geçtiğini açıkladı. Medyada yer alan habere göre, Güney Kore, Kuzey Kore ile dijital varlıklar konusunda mücadele edebilmek için yasal süreçlere başladı.

Güner Kore’nin yasa tasarısı, Kuzey Kore’nin kripto aracılığıyla sürdürdüğü silah programı finansmanının önüne geçmeyi hedefliyor. Hükümete yakın kaynaklar, bu kripto mücadele yasa tasarısının Kuzey Kore’ye yönelik yürütülen mevcut yaptırımlara dahil edileceğini belirtti.

Diğer taraftan, Güney Kore Devlet Başkanı, ülkenin siber güvenlik konusunda geliştirmelere ve güncellemelere ihtiyacı olduğuna değindi. Güney Kore, siber güvenliğin daha iyi hale getirilmesine ve Kuzey Koreli girişimlere karşı dirençli olmasına odaklanacak.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Koreli hacker’ların 2023 yılının ilk altı ayında 180 milyon dolarlık saldırılarda bulunduğunu açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim