Anlık Bildirim

Güney Kore kripto paralarla birlikte NFT’leri de vergilendirecek mi?

Yakın zamanda kripto paraları vergilendirecek Güney Kore'de NFT'lerin vergilendirilmesi konusunda henüz karar verilmediği açıklandı.

Güney Kore, NFT’leri de vergilendirecek mi? Tam Boyutta Gör

Güney Kore çok yakın bir zamanda kripto paraları vergilendirmeye hazırlanıyor. Öyle ki 1 Ocak 2022 itibariyle ülkede kripto paralarla gerçekleştirilen işlemlerden elde edilen gelirler vergilendirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güney Kore Maliye Bakanı, NFT’lerin vergilendirilmesi konusunda henüz karar vermediklerini kaydetti.

Yıllık meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Güney Kore Ekonomi Bakanı Hong Nam-ki, planlarının önümüzdeki yıl kripto paralardan elde edilen gelirleri vergilendirmek olduğunu açıkladı. Öte yandan Hong Nam-ki NFT’lerin ise sanal varlık olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Ancak en azından şimdilik NFT’ler Güney Kore’de gelir vergisine tabi değil. 

NFT sektörüne yönelik ilgi son iki sene içerisinde inanılmaz derecede arttı. Hal böyle olunca bu yeni sektör devletlerin de ilgisini çekti. Zira NFT işlemleri ABD’de %28’lik bir vergi oranına tabi. Önümüzdeki günlerde benzer bir hamlenin başta Güney Kore olmak üzere diğer ülkelerden gelip gelmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim