Anlık Bildirim

Güney Korelilerin çoğu kripto paralara vergi getirilmesini destekliyor

Kore Sosyal Görüş Araştırma Enstitüsü (KSOI) tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Güney Korelilerin çoğu hükümetin kripto para birimlerini vergilendirmesini istiyor.

Güney Kore ve kripto paralar Tam Boyutta Gör

Kore Sosyal Görüş Araştırma Enstitüsü (KSOI) tarafından yapılan ve Hankook Ilbo tarafından yayınlanan yeni bir anket, Güney Koreli vatandaşların çoğunun hükümetin kripto paraları vergilendirmesini istediğini ortaya çıkardı.

17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen anket sonuçlarında Korelilerin yalnızca %33’ünün vergilendirme fikrine karşı olduğu görüldü.

Gençler vergilendirmeye karşı

KSOI’ye göe araştırmaya 1.000’den fazla yetişkin katıldı. Katılımcıların %55.3’ü  de “kripto para birimlerine vergi ödemeliyiz” yanıtını verdi. “Bilmiyorum” seçeneğini işaretleyenlerin oranı ise %11,5 olarak belirtildi. Tahmin edilebileceği üzere de kipto paralara vergi getirilmesine en çok karşı çıkanlar genç nüfus oldu.

Güney Koreliler kripto paraların vergilendirilmesini destekliyor Tam Boyutta Gör

Güney Kore’nin kripto vergi yasası bu yıl tanıtılmış, Ekim ayında yürürlüğe sokulması planlanmıştı. Ancak politikacıların uğraşları sonunda yasa 1 Ocak 2022’ye kadar ertelenmişti.

Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra da kripto paralardan elde edilen kazançlar “çeşitli gelir” olarak sınıflandırılacak ve vergilendirilecek. Ek olarak vergilendirme, madencilik ve ICO’lardan elde edilen gelirler için de geçerli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim