Anlık Bildirim

Google, "Ben robot değilim" güvenlik uygulamasına son veriyor

Web sitelerinde bot ile insan ayrımını yapabilmek için "reCAPTCHA" güvenlik sistemini kullanan Google, yakında bu uygulamayı kaldırarak çok daha gelişmiş bir algoritmayı hayata geçirecek.
"İnsan ve Bilgisayar Ayrımı Amaçlı Tam Otomatik Genel Turing Testi" ya da daha yaygın adıyla "CAPTCHA" olarak bilinen güvenlik uygulaması, web sitelerini ziyaret eden kullanıcının gerçek bir insan mı yoksa kötü niyetli bir bot mu olduğunu ayırt etmeye yardımcı oluyor. Öyle ki günümüzde birçok platformun tercih ettiği bu sistem sayesinde yılda milyonlarca saldırı engelleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Google, uzun süredir kullanımda olan reCAPTCHA güvenlik adımının siteleri koruduğunu ancak oldukça hantal bir uygulama olduğunu belirtiyor. Bu düşünceyle ziyaretçilerin içeriklere ulaşma sürelerini hızlandırmak için düğmeye basan teknoloji devi, yakın zamanda "Ben robot değilim" kutucuğunun tamamen gizli hale getirileceğini duyurdu.

Makine öğrenimi ve gelişmiş risk analizinin bir kombinasyonu 

Düzenlemeyle birlikte arka planda kullanıcıların IP adresini ve ekrandaki fare hareketleri gibi değişkenlerini takip edecek olan Google, sayfadaki kişinin insan mı yoksa bot mu olduğunu ayırt edebilecek. Böylelikle kullanıcılara "Sokak tabelası içeren kareleri seçin.", "Ağaç olan görselleri işaretleyin." ya da "Ekrandaki sayıları girin." gibi istekler yöneltilmeyecek.

Makine öğrenimi ve gelişmiş risk analizinin bir kombinasyonu olan yeni algoritma, güvenlik adımlarını çok daha hızlı gerçekleştirerek içeriklere anında ulaşmanızı sağlayacak. Eğer siz de güncellenen "reCAPTCHA" hizmetini ilk deneyenlerden olmak istiyorsanız buradaki bağlantıdan kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38827 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim