Anlık Bildirim

PlayStation 5'e takılan harici SSD'ler yükleme hızını arttırabilir

PlayStation 5 için geçtiğimiz haftalarda beta sürecine başlayan harici SSD desteği konsolun performansında bir yükselişe sebep olabiliyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Harici PS5 SSD'leri oyunların yükleme hızını arttırabilir Tam Boyutta Gör

PlayStation 5'in çıkışından bu yana depolama bildiğiniz gibi bazı oyuncular için sorun yarattı. Geçtiğimiz hafta da Sony nihayet harici SSD desteği için ilk adımı attı. Harici SSD desteğini sağlayacak olan yeni PS5 güncellemesi beta programındakiler için erişime açıldı ve yakın bir süreçte herkesin kullanımına açılacak. 

Sony'nin daha önce paylaştığı detaylarda bildiğiniz gibi her SSD'nin uyumlu olmadığını görmüştük. Ayrıca takılan SSD ne kadar hızlı olursa olsun PS5'in kendi SSD'sinden daha düşük bir performans verebileceği belirtilmişti. Ancak son raporlar bu durumun aksini söylüyor.

Samsung 980 Pro, PS5'in Yükleme Hızını Arttırabiliyor

Digital Foundry'nin son güncellemenin ardından yaptığı testler, harici SSD'nin daha iyi performans verdiğini ortaya çıkartıyor. Digital Foundry'nin raporlarına göre kendileri Samsung 980 Pro SSD kullanmışlar. Oyun performanslarında ise Ratchet & Clank: Rift Apart gibi PS5 özel oyunlarında neredeyse cihazın kendi SSD'siyle aynı performansı almışlar. 

Ancak Digital Foundry asıl farkı PlayStation 4 oyunlarında fark etmiş. PlayStation 5 üzerinden oynanan PS4 oyunlarında örneğin; Fallout 4, The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda harici SSD'nin daha hızlı yükleme süresi sunduğunu aktardılar. Test sonuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Harici PS5 SSD'leri oyunların yükleme hızını arttırabilir Tam Boyutta Gör

Kaynakça https://www.videogameschronicle.com/news/upgrading-ps5s-ssd-can-improve-some-game-loading-times-analysis-suggests/ https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2021-ps5-firmware-2-0-tested-m-2-nvme-storage-tested-can-it-match-the-stock-drive Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim