Anlık Bildirim

Uber, sürücülerine 50.000 Tesla verecek

ABD merkezli popüler uluslararası ulaşım ağı Uber, Tesla’dan 100.000 araç alan Hertz ile anlaştığını ve sürücülerine 50.000 adet Tesla aracı sağlayacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü araç kiralama şirketi Hertz, pazartesi günü yaptığı açıklamada Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla’dan 100.000 adet araç sipariş ettiğini duyurmuştu ve elektrikli araçlara yatırımlarını artırdığını belirtmişti.

Hertz’den sonra Uber’den de Tesla hamlesi Tam Boyutta Gör

Şimdi de Kaliforniya merkezli popüler ulaşım ağı Uber’den de Tesla hamlesi geldi. Şirket yaptığı açıklamada, 1 Kasım’dan itibaren San Francisco, Los Angeles, San Diego ve Washington DC’deki sürücülerine 50.000 adet Tesla aracı sağlamak için Hertz ile anlaşma yaptığını duyurdu.

Uber’in açıklamalarına göre 2023 yılına kadar 50.000 aracın tamamı ülke çapında kullanılmaya başlayacak. Şirket yaptığı açıklamalarda, bu hamlenin Kuzey Amerika’da bulunan bir ulaşım platformundaki en büyük, dünya çapında ise yapılan en büyük hamlelerden biri olduğunu ifade etti.

Uber, Hertz’in ardından filosunu elektrikli araçlara çevirmeye çalışan şirketler arasına katıldı. Bu hamleler, Tesla’nın inanılmaz bir dördüncü çeyrek geçirmek üzere olduğunu gösteriyor. Hertz’in hamlesi geçtiğimiz günlerde Tesla hisselerinde önemli bir artışa yol aşarak şirketin 1 trilyon dolar değere ulaşmasını sağlamıştı. Tesla CEO’su Elon Musk da bu artıştan etkilenmiş ve çeyrek trilyon servete ulaşarak bir rekora imza atmıştı.

Hertz’den sonra Uber’den de Tesla hamlesi Tam Boyutta Gör

Yollarda daha fazla elektrikli araç

Business Insider tarafından bugün yapılan habere göre de Uber’in bu hamlesi şirketin hisselerinde yüzde ikilik bir artışa yol açtı. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi tarafından yapılan açıklamada bu hamle ile ilgili, “İklim değişiklikleri hep birlikte üstesinden gelmemiz gereken acil bir küresel sorun. Bu tarz hamlelerle de pandemiden yeşil bir şekilde toparlanabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Khorosrowshahi sözlerine şunları da ekledi: “Sıfır emisyonlu mobiliteye geçişi hızlandırmaya yardımcı olmak için Tesla, Hertz ve Uber gücünü birleştiriyor. Yollarda daha fazla elektrikli araç görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim