Anlık Bildirim

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

HTC'nin iddialı VR başlığı HTC Vive Cosmos çok yakında Türkiye'de satışa sunulacak. İstanbul'da gerçekleştirilen basın lansmanı ile HTC Vive Cosmos'un Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı duyuruldu.

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

HTC Vive VR başlık ailesinin yeni üyesi Vive Cosmos, 21 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak. HTC Vive Cosmos’un fiyatı 6999 TL olarak açıklandı.

Odaya sensör yerleştirmeye gerek yok

Vive Cosmos, önceki modelde eleştirilen özelliklere çözümler sunuyor. Vive Cosmos kurulum için odaya sensör yerleştirme ihtiyacı duymuyor. Başlık üzerindeki yeni sensörler aynı VR deneyimi sunmaya yetiyor. Bu sayede VR için özel bir oda yaratma gereği duyulmuyor. Vive Cosmos’u istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Bu özelliğe “içten dışa takip” adı verilmiş.

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

Ekran çözünürlüğünde minik de olsa bir geliştirme mevcut. Vive Pro modelindeki 2800x1600 piksel çözünürlüğündeki ekran yerine Vive Cosmos’da 2880x1700 piksel çözünürlüğünde ekran bulunuyor. Yenileme hızı ise aynı kalmış (90 Hz). Vive Cosmos’un en büyük rakibi Oculus Rift S’de ise 2560x1440 piksel çözünürlüğünde 90 Hz ekran bulunuyor.

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

HTC, Oculus Rift S’ninkine benzer kontrolcüler tasarladı. Dokunmatik touchpadler, yerini analoğa bıraktı. Kumandaların sensör tarafından daha iyi algılanabilmesi için beyaz aydınlatmalı dairesel çerçeve eklendi. Fakat kontrolcülerin pille çalışıyor olması büyük bir dezavantaj. Vive Cosmos’un başlığı yukarı doğru kaldırılabiliyor. Bu sayede başlığı kafanızdan çıkarmaya gerek kalmadan hızlıca sanal dünyadan gerçek dünyaya geçiş yapabiliyorsunuz.

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

Basın gösteriminden deneyimleme şansını bulduğumuz Vive Cosmos, kafa üzerinde oldukça ergonomik duruyor. Kontrolcülerin elde oturuşu ve butonlara erişim iyi. Kulaklık rahatsız etmiyor. İlk serilerindeki kadar olmasa da hala daha görüntü yeteri kadar net değil ve baş döndürüyor. Vive Pro Eye modelindeki göz takip özelliği Vive Cosmos'da yok.

HTC Vive Cosmos, 21 Ekim’de 6999 TL’lik fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim