Anlık Bildirim

Huawei’ye şok suçlama: Fuarda ziyaretçilere takip cihazı taktı

MWC 2023 fuarında özel standını ziyaret eden katılımcılara takip çipi taktığı ve stand alanında hareketlerini analiz ettiği ortaya çıkan Huawei tartışma konusu oldu. 
Huawei Tam Boyutta Gör
Huawei’nin devlet destekli siber ajanlık faaliyetleri iddiaları yıllardır gündemde ve ABD de ağır ambargolar uyguluyor. Ne var ki Huawei de iddiaları doğru çıkarırcasına insanları izlemekten geri durmuyor.

Huawei’ye izinsiz izleme suçlaması

MWC 2023 fuarına katılan Huawei, kendi özel stand alanında ziyaretçilerini ağırlamış ve yeni teknolojilerini sergilemişti. Bu alan için ziyaretçilerin özel bir Huawei kartı taşımaları gerekiyordu. Sıkıntı da burada başlıyor.

Bazı ziyaretçiler giriş kartlarını iade etmeyi unutunca içeriğini inceleme imkânı doğmuş. Nokia başkan yardımcısının paylaştığı görsellere göre Huawei kartlarının içerisinde takip çipi yer alıyor. Yani firma ziyaretçileri adım adım takip etmiş.

Huawei yaptığı açıklamada özel alanda ziyaretçilerin ilgisini anlamak, hangi ürünlerde daha fazla zaman geçirdiğini tespit etmek ve daha iyi hizmet sunabilmek için kullanıcıları izlediğini itiraf etti. Bununla birlikte kullanıcı verilerini izlemek için mutlaka bilgi verilmesi ve izin alınması gerekiyor. Fuarı düzenleye GSMA birliği de iddiaların ciddi olduğunu ve konuyu araştıracaklarını dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2254 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, MWC 2023 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim