Anlık Bildirim

Hyundai'nin "AAS" sistemi elektrikli otomobillerin menzilini artıracak

Ön tampon ile ön tekerlekler arasına entegre edilen aktif hava eteği "AAS", düşük hızda gizli halde dururken 80 km/s'in üzerindeki hızlarda otomatik olarak açılıyor.                

Elektrikli otomobiller dünya genelinde oldukça popüler ve üreticiler bu araçların menzilini artırmak için ellerinden geleni yapıyor. Hyundai Motor Group'un buna yönelik sunduğu çözümlerden biri de Active Air Skirt (AAS) teknolojisi olarak karşımıza çıktı.

Hyundai, AAS'yi yeni bir teknoloji gibi tanıtsa da aslında bu konsept uzun yıllar önce bile bazı üreticiler tarafından kullanılmıştı. Fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere bu teknolojiye sahip otomobillerin ön tamponunun hemen arkasında otomatik olarak açılan aktif rüzgarlıklar bulunuyor. Koreli üreticiye göre bu sistem, elektrikli otomobilin daha hızlı olmasını ve daha uzun mesafe kat edebilmesini sağlıyor.

Hyundai, 'AAS' ile elektrikli otomobillerin menzilini artıracak Tam Boyutta Gör
Tamponun kenarlarına denk gelen bu rüzgarlıklar 80 km/s hızın üzerine çıkıldığında otomatik olarak iniyor ve 70 km/s hızın altına inildiğinde de katlanıyor. Yapılan testlerde, bu sisteme sahip Genesis GV60 modelinin hava sürtünmesini 0.008 Cd, yani yüzde 2,8 oranında iyileştirdiği belirtiliyor. Bu da markanın açıklamasına göre 6 kilometre civarında bir ilave menzil olarak kullanıma yansıyor.

Hyundai Motor Group Başkan Yardımcısı Sun Hyung Cho, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu teknolojinin SUV gibi aerodinamik performansı iyileştirmenin zor olduğu modeller üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olması bekleniyor" ifadelerine yer verdi ve aerodinamik iyileştirmeler yoluyla elektrikli araçların sürüş performansını ve dengesini geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Hyundai Motor Group, Güney Kore ve ABD'de AAS ile ilgili patentlere başvurdu. Şirket, dayanıklılık ve performans testlerinin ardından seri üretime geçmeyi planlıyor.

Kaynakça https://www.hyundainews.com/en-us/releases/4059 https://www.carscoops.com/2024/01/hyundai-and-kias-new-active-air-skirt-boosts-ev-range-and-performance/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim