Anlık Bildirim

Hyundai'den hidrojeni yaygınlaştırma vizyonu: 690 beygirlik spor otomobil ve daha fazlası

Hyundai, “Herkes, Her Şey ve Her Yer" felsefesiyle, hidrojeni 2040 yılına kadar yaygınlaştıracak. Bu amaçla Hydrogen Vision 2040'ı duyuran Hyundai, üretim maliyetlerini de düşürecek.

Hyundai hidrojeni yaygınlaştırma vizyonunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyası elektrikli araçları odağına alan köklü bir dönüşüm içerisinde. Güney Koreli otomotiv devi Hyundai de bu dönüşümün bir parçası olacak elbette. Ancak Hyundai, geleceğini yalnız bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üzerine değil de hidrojen yakıt hücreli araçları (FCEV) da kapsayacak şekilde inşa etmeye çalışıyor.

Bu kapsamda yoğun çalışmalar yürüten şirket, son olarak Münih'teki fuarda "Hydrogen Vision 2040" adını verdiği hidrojeni yaygınlaştırma vizyonunu açıkladı. Hyundai, 2028 yılına kadar tüm ticari araç modellerinde yakıt hücresi sistemlerini uygulayan ilk üretici olmayı hedefliyor. Ayrıca 2030'a kadar yakıt hücreli araçların fiyatlarını bataryalı elektrikli araçlarla karşılaştırılabilir duruma getirmek de markanın planları arasında.

Hyundai, söz konusu hedeflerini gerçekleştirmek için 2023 yılında piyasaya sürülmek üzere yeni nesil yakıt hücresi sistemi geliştiriyor. Yapılan açıklamaya göre bu sistem, Hyundai'nin mevcut sistemine göre maliyetleri yüzde 50 oranında düşürecek. Ayrıca güç ve dayanıklılık gibi konularda da iyileşme sağlanacak.

Hyundai hidrojeni yaygınlaştırma vizyonunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Şirketin bahse konu üçüncü nesil yakıt hücresi şu an geliştirme aşamasında ancak Hyundai, Münih'teki fuarda bu sistemin iki farklı versiyonunu göstermeyi ihmal etmedi. 100 kW'lık versiyon mevcuttakine göre yüzde 30 oranında daha kompakt. Bu da sistemin kullanılabileceği araç yelpazesini artırıyor. 200 kW'lık versiyon ise ticari araçlar için tasarlanmış ve mevcut Nexo'daki sistemle aynı boyutta olmasına rağmen iki katı güç çıkışına sahip.

Nexo'nun yanı sıra dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli kamyonu XCIENT Fuel Cell'i de üreten Hyundai, söz konusu etkinlikte yakıt hücreli konseptler tanıtmayı da ihmal etmedi. Bunlardan en çok dikkat çekeni Vision FK isimli yüksek performanslı spor otomobil oldu. Bir yakıt hücresi enerji dönüştürücü ve arkadan itişli plug-in hybrid sistemi bir araya getiren prototipin 690 beygir güç sunduğu ve tek depo hidrojenle 600 kilometre menzil vadettiği belirtiliyor.

Hyundai, yüksek performanslı spor otomobiller dışında farklı ürünler de planlıyor. Şirket, 2023'te piyasaya süreceği XCIENT Fuel Cell'e dayalı bir çekici de geliştiriyor. Buna ek olarak, tam otonom olarak hidrojenle çalışan 'Trailer Drone' bir konteyner taşıma sistemi de şirketin planları arasında. Sürücüsüz TIR olarak tanımlayabileceğimiz bu sistem de özel olarak geliştirilecek yakıt hücresi ile 1000 kilometre menzil sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim