Anlık Bildirim

Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi

Hyundai, elektrikli araç markası Ioniq'i tanıtırken ilk üç modelin sırasıyla crossover, sedan ve SUV olacağını açıklamıştı. Şimdi ikinci ve üçüncü modeller olan Ioniq 6 ve 7'den yeni bilgiler geldi.

Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi Tam Boyutta Gör

Hyundai'nin elektrikli araç markası Ioniq ile ilgili planları yavaş yavaş netleşiyor. 2022'de ülkemize de getirilmesi planlanan Ioniq 5'in arkasından Ioniq 6 ve 7 modellerinin geleceğini biliyorduk. Ioniq 5'in ABD tanıtımında bu modellerle ilgili yeni bilgiler de paylaşıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Ioniq 6 modeli 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Hatırlanacak olursa Koreli üretici geçtiğimiz yılın mart ayında Prophecy isimli bir konsept araç tanıtmıştı. İşte Ioniq 6, bu konseptin üretim versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Ioniq 5'te izlenen stratejiyi göz önüne alırsak, Ioniq 6'nın da Prophecy konseptine oldukça benzer bir tasarımla gelmesini bekleyebiliriz.

Ioniq 6 ve Ioniq 7 neler sunacak?

Ioniq 6, kabaca Sonata ile benzer ölçülere sahip orta sınıf bir premium sedan olarak piyasaya sürülecek. eGMP platformu üzerine yükselecek elektrikli modelde 73 kWh'lık batarya paketi ve iki farklı motor konfigürasyonu bulunacak. Tek motorlu seçenek 218 beygir güce sahip olacak. Çift motorlu ve muhtemelen dört tekerlekten çekiş düzeniyle gelecek olan versiyon ise 313 beygir güç üretecek.

Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi

Prophecy konsepti

2024 yılının başında da geniş aileleri hedefleyen Ioniq 7 karşımıza çıkacak. Söz konusu model, şirketin büyük SUV modeli Palisade ile aynı boyutlara sahip üç sıra koltuklu büyük bir elektrikli SUV olacak. Arka koltuk seçimine göre 6 ve 7 kişilik oturma düzenine sahip olacağı açıklanan Ioniq 7'de dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyon olacak. Ioniq 7'de 100 kWh'lık batarya paketi kullanılacak. Ioniq 6 ve 7 için hedeflenen sürüş menziliyse 483 kilometre olarak açıklandı.

ABD pazarında büyük SUV ve pickup modeller fazlasıyla popüler. Hyundai de bu sebeple Ioniq 7'den fazlasıyla ümitli. Fakat elektrikli otomobil pazarının gidişatını düşünürsek 2024 yılına kadar rakiplerinin çoğalacağı da aşikar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim