Anlık Bildirim

IGZO ekran ve Snapdragon 835'li Nokia P1 amiral gemisi mi geliyor?

HMD Global'in yeni üst sınıf akıllı telefonunun Nokia P1 olacağı söyleniyor. Snapdragon 835'li canavar Sharp'ın Aquos Xx3 modeline benzer bir tasarımla sahneye çıkabilir.
Finlandiya merkezli şirket HMD Global, ilk Android telefonu olan Nokia 6'yı Çin pazarına sürmesinin ardından gelecek ay bir başka Nokia markalı akıllı telefon daha çıkarmayı planlıyor. Aslında şirket Şubat ayının sonlarında, Mobil Dünya Kongresi (MWC) kapsamında birden fazla Nokia telefon duyurabilir. Bu cihazlardan birinin yakın zamanda sızdırılan Nokia 8 olması bekleniyor.
Bununla birlikte bir önceki sızıntının yanlış olduğuna dair herhangi bir bilgi olmamakla beraber şimdi bir başka Nokia amiral gemisi hakkında bilgi sahibiyiz. Yeni ayrıntılar bu sefer Rusya'dan geldi, ancak güvenilirliği tartışılır bir kaynaktan.
Görünüşe göre HMD Global'in amiral gemisi piyasaya Nokia P1 olarak çıkacak ve Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ile güçlendirilecek. Bu pek de sürpriz değil fakat aynı kaynak, tasarım olarak Sharp'ın Aquos Xx3 modelinden esinlenileceğini iddia ediyor. Sharp artık Nokia akıllı telefonları üretecek Tayvanlı şirket Foxconn'a ait olduğu için bu iddia mantıklı geliyor.

Corning Gorilla Glass 5'li IGZO ekran 

Nokia P1, Corning Gorilla Glass 5 kaplı olmasının yanı sıra 1 ila 120Hz yenileme hızına sahip 5.3 inç IGZO ekranla donatılacak. Günümüz LCD teknolojilerine göre %90'a kadar daha az enerji harcadığı iddia edilen IGZO ekranlar daha iyi görüntü kalitesi sunabiliyor. Cihazdaki güçlü Qualcomm yonga setine ise 6 GB RAM ve 128 GB yada 256 GB depolama alanı eşlik edecek.
Telefonun arka yüzünde Carl Zeiss lensli 24 megapiksel bir kamera yer alacak. Ayrıca Nokia P1'in Qualcomm'un yeni Quick Charge 4 hızlı şarj teknolojisi ve 3,500 mAh batarya ile donatılması bekleniyor. Ayrıca ultrasonik parmak izi okuyucu ve IP55/IP57 sertifikalarına da sahip olacak cihaz, Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle satışa sunulacak. Nokia P1'in fiyatında ise sıkıntı var. Cihazın 128 GB'lık modelinin yaklaşık 800 dolar, 256 GB'lık versiyonunun da en az 950 dolar olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7872 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amiral gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim